1. Зріжте з курки зайвий жир. Зовні та зсередини ретельно натріть її сіллю. Накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 1,5-2 години.

2. Перемішайте усі інгредієнти пряної суміші.

3. Під проточною холодною водою змийте з курки сіль, потім обсушіть тушку. Заведіть кінчики крил за спинку і залиште курку на 20-30 хвилин за кімнатної температури. Підготуйте гриль для роботи в режимі середньої спеки.

4. Відкрийте банку пива та вилийте половину вмісту. Зробіть пару додаткових отворів у кришці. Поставте банку на стійку поверхню та насадіть на неї курку.

5. Тріски обсушіть і викладіть на вугілля або, дотримуючись рекомендацій виробника газового грилю, покладіть їх у коптильну камеру. Коли тріски почнуть диміти, встановіть банку з куркою на гриль таким чином, щоб курячі гомілки упиралися в решітку. Готуйте курку під кришкою в режимі непрямого середнього жару 1,5 години, поки сік, що випливає при проколюванні, не буде прозорим, а внутрішня температура в самій товстій частині ніжки не досягне 75 °С (старайтеся не зачепити термометром кістку). Обережно зніміть банку з куркою з вогню і залиште на 10 хвилин (пиво дуже гаряче, постарайтеся не пролити!). Зніміть курку з банки, розріжте на порційні шматки та подавайте.

  • 1 велика тушка курки (2,5 кг)
  • 4 ст. л. крупної морської солі

ДЛЯ ПРЯНОЇ СУМІШІ

  • 2 ч. л. гранульованої цибулі
  • 2 ч. л. гранульованого часнику
  • 1 ч. л. меленого чилі
  • 1/2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

 

  • 1 банка (0.33 л) пива кімнатної температури