1. Інгредієнти пряної олії добре перемішайте вилкою.
2. Зріжте з курки зайвий жир. Пальцями обережно відокреміть шкіру від м'якоті. Намажте м'якоть грудки, а якщо вийде, то і стегон, пряною олією.
3. Посоліть і поперчіть курку зсередини та зовні. Заправити курячі ніжки за допомогою кулінарної нитки. Покладіть курку у великий піддон із фольги грудкою нагору і витримайте її 20-30 хвилин при кімнатній температурі. Підготуйте гриль для роботи в режимі середнього жару.
4. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте курку в режимі непрямого середнього жару під кришкою приблизно 1,5 години, поки сік, що виділяється при проколюванні, не буде прозорим, а внутрішня температура самої м'ясистої частини стегна не досягне 75 °С. Для утворення рівномірної золотистої скоринки завжди повертайте піддон з куркою, іноді поливайте тушку розтопленим при смаженні жиром. Готового птаха перекладіть на блюдо, накрийте фольгою і залиште приблизно на 10 хвилин. Видаліть кулінарну нитку, розріжте курку на порції та подавайте.
ДЛЯ ПРЯНОЇ ОЛІЇ
- 60 г розм'якшеного вершкового масла
- 1 ст. л. дрібно нарізаного естрагону
- 2 ч. л. дрібно натертої апельсинової цедри
- 1/2 ч.л. великої морської солі
- 1/4 ч.л. свіжомеленого чорного перцю
- 1 тушка курки (2,5 кг)
- 1 ч. л. крупної морської солі
- 1/2 ч.л. свіжомеленого чорного перцю