1. Змішайте інгредієнти маринаду у великій мисці або на деко розміром 20 х 3о см.

2. Покладіть курку на обробну дошку грудкою вниз. Ножицями для обробки птиці або гострим ножем розріжте тушку від шиї вздовж хребта з обох боків і видаліть хребет. Будьте обережні при використанні ножа: для того, щоб розрізати кістки, знадобиться деяке зусилля.

3. Після видалення хребта розкрийте тушку. Надріжте нижній хрящовий кінець грудної кісточки, потім візьміться руками за кінці ребер і розкладіть курку у формі «метелика». Двома пальцями схопіть праворуч і ліворуч кісточку-вилку, натисніть, щоб звільнити її від м'якоті. Тепер потягніть за кісточку і вийміть її разом із хрящиком. Покладіть розпластану курку на обробну дошку.

4. Опустіть птаха в маринад так, щоб вона була рівномірно вкрита ним. Накрийте харчовою плівкою і приблизно на 2 години поставте в холодильник для маринування.

5. Підготуйте гриль для роботи в режимі середнього та слабкого жару.

6. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Покладіть курку на решітку розрізаною стороною вниз і встановіть зверху гніт, у вигляді важкої чавунної сковороди або піддону з двома загорнутими у фольгу цеглою. Закрийте кришку і готуйте курку 20-30 хвилин у режимі прямого жару (від середнього до слабого). Зніміть гніт, переверніть курку і знову встановіть гніт. Запікайте, поки сік, що виділяється при проколюванні, не буде прозорим, а внутрішня температура самої м'ясистої частини стегна не досягне 75 °С (при вимірюванні температури не задіньте кістку). Зніміть курку з гриля, дайте їй постояти 3-5 хвилин та подавайте.

ДЛЯ МАРИНАДУ

  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. дрібно нарізаного розмарину
  • 1 ст. дрібно нарізаного часнику
  • 1 ст. л. свіжомеленого мускатного горіха
  • 1 ст.л. крупної морської солі
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

 

  • 1 тушка курки (2,5 кг)