1. Інгредієнти сальси перемішайте, накрийте харчовою плівкою і до подачі заберіть у холодильник.
2. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару.
3. Філе лосося з двох сторін натріть сіллю і пластівцями чилі, збризкайте соком лайма та маслом. Грати гриля очистіть спеціальною щіткою. Лосося викладіть на решітку шкірою вгору і готуйте під кришкою в режимі прямого сильного жару 6-8 хвилин, поки риба не буде легко зніматися з ґрат. Переверніть і продовжуйте смажити до бажаного ступеня готовності (2-3 хвилини – середній ступінь прожарювання / medium гаге). Лопаткою для гриля проведіть між шкірою та м'якоттю риби, відокремлюючи м'якоть від шкіри. Викладіть лосося на тарілки та подавайте із сальсою з нектаринів.
ДЛЯ САЛЬСИ
- 500 г нектаринів, нарізати кубиками 1 х 1 см
- 100 г червоного солодкого перцю, нарізати дрібними кубиками
- 4 ст. л. нарізаної дрібними кубиками червоної цибулі
- 4 ст. л. дрібно нарізаного кервелю
- 1 стручок перцю чилі (краще халапеньо), нарізати дрібними кубиками
- 2 ст. л. дрібно нарізаної м'яти
- 1 ст. меду
- 1 ст. л. свіжого соку лайма
- 1/4 ч. л. пластівців червоного чилі
- 1/4 ч. л. великої морської солі
- 4 філе лосося зі шкірою, кожне по 200 г, товщиною 2, 5 см
- 1/2 ч. л. великої морської солі
- 1/4 ч. л. пластівців червоного чилі
- 2 ст. л. свіжого соку лайма
- 1 ст. оливкової олії