1. Зніміть вершки, що утворилися на поверхні охолодженого кокосового молока. 4 ст. л. вершків доведіть до кипіння на середньому вогні. Додати 2 ст.л. пасти каррі та, постійно помішуючи, прогрівайте 3-5 хвилин, доки повністю не розкриється її аромат. Влийте кокосове молоко, що залишилося і добре перемішайте. Додайте рибний та соєвий соуси, цукор, знову доведіть до кипіння і готуйте на слабкому вогні 5-10 хвилин, поки суміш злегка не загусне, потім зніміть її з вогню.

2. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару.

3. Кісточки з філе лосося видаліть пінцетом. Розріжте філе на смужки товщиною 2 см і по одній нанижіть їх на дерев'яні шпажки.

4. Змішайте 1,5 ст. л. пасти каррі з олією і намажте цією сумішшю лосося. Решітку гриля очистіть спеціальною щіткою. Готуйте рибу на шпажках під кришкою в режимі прямого сильного жару 2-4 хвилини, поки вона не буде легко зніматися з ґрат щипцями. Переверніть рибу і продовжуйте смажити до бажаного ступеня готовності (1-2 хвилини - середній ступінь прожарювання/medium гаге). Соус підігрійте та перелийте в соусник або на тарілки. Розкладіть на тарілки шпажки з лососем, посипте зеленою цибулею та подавайте.

  • 300 мл охолодженого кокосового молока
  • 3+1/2 ст. л. тайської червоної пасти каррі
  • 1 ст. л. рибного соусу
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1+1/2 ч. л. тростинного цукру
  • 1 філе лосося без шкіри (1 кг)
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 2 ст. л. дрібно нарізаної зеленої цибулі