1. Усі інгредієнти маринаду ретельно збийте до розчинення цукру.

2. Качанчики пак-чо ретельно промийте у воді, потім обсушіть. Гриби протріть вологим рушником або серветками. Ніжки відріжте та викиньте.

3. Пак-чой та гриби покладіть у великий пластиковий пакет із застібкою-фіксатором і залийте маринадом. З пакета випустіть повітря та щільно його закрийте. Переверніть кілька разів, щоб маринад розподілився рівномірно і витримайте 1-2 години при кімнатній температурі. За потреби перевертайте.

4. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару. Прогрійте деко для смаження протягом 10 хвилин у режимі прямого середнього жару.

5. Вийміть капусту та гриби з пакета, покладіть на розігріте деко для смаження та обсмажуйте під кришкою в режимі прямого середнього жару протягом 5 хвилин (капуста повинна залишитися твердою, а гриби добре прогрітися). Один-два рази переверніть, за бажанням змастіть маринадом. Подавайте страву гарячою.

ДЛЯ МАРИНАДУ

  • 5 ст. л. не дуже солоного соєвого соусу
  • 4 ст. л. сухого хересу
  • 1 ст. л. тростинного цукру
  • 1 ст. л. темної кунжутної олії
  • 4 скибочки очищеного імбиру товщиною 3 мм, видавити через прес
  • 2 зубчики часнику, видавити через прес
  • 1/4 ч. л. пластівців червоного чилі

 

  • 4 невеликі качанчики капусти пак-чою (можна використовувати та великі, розрізавши навпіл)
  • 20 великих грибів шиїтаке