1. Перемішайте усі інгредієнти маринаду. Покладіть стейки у великий пластиковий пакет із застібкою-фіксатором і залийте маринадом. Видаліть з пакета повітря, закріпіть застібку, рівномірно розподіліть м'ясо та маринад. Помістіть пакет із м'ясом у холодильник на 1-1,5 години. Кожні 30 хвилин перевертайте пакет.
  2. Вийміть стейки з пакета, злийте маринад. Промийте м'ясо холодною водою, обсушіть паперовим рушником. Змастіть стейки оливковою олією і залиште на 20-30 хвилин при кімнатній температурі. Підготуйте гриль для прямого середнього жару.
  3. На невеликому вогні, безперервно помішуючи, розтопіть яблучне желе разом із вершковим маслом. Зніміть суміш із плити, додайте кальвадос або яблучну настойку. Якщо глазур застигла дуже сильно, трохи підігрійте її. Половину глазурі відлийте і подайте до столу як соус до м'яса. Глазур'ю, що залишилася, змастіть шматочки яблук і стейки.
  4. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готові стейки під кришкою 10 хвилин у режимі прямого середнього жару (м'ясо всередині має стати ніжно-рожевим). Один раз переверніть. Зніміть стейки з вогню та залиште на 3-5 хвилин. Обсмажуйте яблука 2 хвилини в режимі прямого середнього жару, поки вони трохи підрум'яняться. Один раз переверніть. Зніміть яблука з гриля і подавайте зі стейками та глазур'ю, що залишилася.
ДЛЯ МАРИНАДА
  • 350 мл сидра
  • 90 г крупной морской соли
  • 1 ст.л. сушеного розмарина
  • 1 ст.л. сушеного шалфея
  • 1+1\2 ч. л. сушеного тимьяна
  • 1\2 ч. л. горошин черного перца
 
  • 4 свиных стейка из корейки, каждый по 350 г, толщиной 4 см, срезать лишний жир
  • оливковое масло
ДЛЯ ГЛАЗУРИ
  • 6 ст. л. яблочного желе
  • 2 ст. л. сливочного масла
  • 2 ст. л. кальвадоса или яблочной настойки
  • 4 яблока сорта Гренни Смит, каждое разрезать на 6 ломтиков, удалить семена