1. Перемішайте вінчиком інгредієнти маринаду.

2. Печериці обітріть вологими серветками. Ніжки грибів відріжте та викиньте. Ложкою обережно видаліть чорні пластинки з грибних капелюшків. Укладіть печериці опуклою стороною вгору в глибоку тарілку і змастіть маринадом; переверніть та змастіть маринадом з іншого боку. Витримайте гриби в маринаді 15-20 хвилин за кімнатної температури.

3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару.

4. Хлібні крихти змішайте із зеленню петрушки.

5. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Викладіть печериці опуклою стороною вгору та обсмажуйте під кришкою в режимі прямого середнього жару 4-6 хвилин. Змастіть печериці маринадом, що залишився, переверніть і в кожен гриб покладіть по 3-4 столові ложки сиру. Закрийте кришку і готуйте печериці ще 4-6 хвилин, поки вони не стануть ніжними та м'якими. За хвилину до готовності посипте гриби сумішшю хлібних крихт з петрушкою. Печериці зніміть з гриля, посоліть, поперчіть і відразу подавайте до столу. ДЛЯ

МАРИНАДУ

  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 3 ст. л. бальзамічного оцту
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ч. л. дрібно нарізаного свіжого розмарину чи 1/2 ч. л. подрібненого сушеного
  • 1/2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  • 1/4г. л. крупної морської солі
  • 6 великих, розміром з долоню, печериць портобелло
  • 100 г крихт пшеничного хліба
  • 1 ст. л. дрібно нарізаної зелені петрушки
  • 150 г тертого асьяго
  • Крупна морська сіль
  • Свіжемелений чорний перець