1. Ретельно перемішайте усі інгредієнти маринаду.
  2. Кінці вирізки зріжте та використовуйте для іншої страви або замаринуйте та посмажте разом з медальйонами. Розріжте вирізку на 4 скибочки товщиною 4 см. Викладіть їх на обробну дошку і натисніть на кожну скибочку підставою долоні так, щоб її товщина зменшилася до 2,5-3 см. Складіть медальйони у великий пластиковий пакет із застібкою-фіксатором і залийте маринадом. Видаліть повітря з пакета. Пакет застебніть та кілька разів переверніть, щоб рівномірно розподілити маринад, потім покладіть у холодильник мінімум на 1 годину. Час від часу перевертайте.
  3. Для соусу залийте боби теплою водою і залиште на 10-20 хвилин, щоб вони розм'якшилися. Злийте воду, боби обсушіть і крупно порубайте. Змішайте бульйон із рисовим вином, соєвим соусом і цукром, щоб цукор повністю розчинився. Всипте крохмаль і розмішайте. У маленькій каструлі на середньому вогні розігрійте масло, додайте імбир і часник, підсмажуйте протягом 20 секунд. Покладіть у каструлю боби, а потім влийте суміш із бульйоном. Прогрівайте, помішуючи, поки соус злегка не загусне. Зніміть із плити та додайте апельсиновий сік.
  4. Підготуйте гриль для прямої середньої спеки. Очистіть грати гриля спеціальною щіткою. Дістаньте м'ясо (пакет і марі більше не знадобляться). Готуйте медальйони під кришкою у режимі прямого середнього жару 4-5 хвилин, щоб м'ясо зовні рівномірно зарум'янилося, а всередині стало світло-рожевим. Один раз переверніть. Зніміть з гриля та залиште на 2-3 хвилини. Подавайте медальйони гарячими разом із соусом із бобів.

ДЛЯ МАРИНАДУ

  • 1\2 ч. л. дрібно натертої цедри апельсина
  • 4 ст. л. свіжого апельсинового соку
  • 4 ст. л. китайського рисового вина чи сухого шеррі
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. соусу хойсин
  • 1 ст. дрібно рубаного свіжого імбиру
  • 1 ст. л. темної кунжутної олії
  • 1/4 ч. л. пластівців червоного чилі

 

  • 2 свинячі вирізки, кожна по 500 г, зрізати плівку

ДЛЯ СОУСА

  • 2 ст. л. ферментованих чорних соєвих бобів
  • 125 мл курячого бульйону
  • 2 ст. л. китайського рисового вина або сухого шеррі
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ч. л. цукру
  • 1\2 ч. л. крохмалю
  • 1 ст. л. арахісової або іншої рослинної олії
  • 2 ч. л. дрібно рубаного свіжого імбиру
  • 1 зубчик часнику, видавити через прес
  • 2 ст. л. свіжого апельсинового соку