- Ретельно перемішайте усі інгредієнти маринаду.
- Кінці вирізки зріжте та використовуйте для іншої страви або замаринуйте та посмажте разом з медальйонами. Розріжте вирізку на 4 скибочки товщиною 4 см. Викладіть їх на обробну дошку і натисніть на кожну скибочку підставою долоні так, щоб її товщина зменшилася до 2,5-3 см. Складіть медальйони у великий пластиковий пакет із застібкою-фіксатором і залийте маринадом. Видаліть повітря з пакета. Пакет застебніть та кілька разів переверніть, щоб рівномірно розподілити маринад, потім покладіть у холодильник мінімум на 1 годину. Час від часу перевертайте.
- Для соусу залийте боби теплою водою і залиште на 10-20 хвилин, щоб вони розм'якшилися. Злийте воду, боби обсушіть і крупно порубайте. Змішайте бульйон із рисовим вином, соєвим соусом і цукром, щоб цукор повністю розчинився. Всипте крохмаль і розмішайте. У маленькій каструлі на середньому вогні розігрійте масло, додайте імбир і часник, підсмажуйте протягом 20 секунд. Покладіть у каструлю боби, а потім влийте суміш із бульйоном. Прогрівайте, помішуючи, поки соус злегка не загусне. Зніміть із плити та додайте апельсиновий сік.
- Підготуйте гриль для прямої середньої спеки. Очистіть грати гриля спеціальною щіткою. Дістаньте м'ясо (пакет і марі більше не знадобляться). Готуйте медальйони під кришкою у режимі прямого середнього жару 4-5 хвилин, щоб м'ясо зовні рівномірно зарум'янилося, а всередині стало світло-рожевим. Один раз переверніть. Зніміть з гриля та залиште на 2-3 хвилини. Подавайте медальйони гарячими разом із соусом із бобів.
ДЛЯ МАРИНАДУ
- 1\2 ч. л. дрібно натертої цедри апельсина
- 4 ст. л. свіжого апельсинового соку
- 4 ст. л. китайського рисового вина чи сухого шеррі
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. соусу хойсин
- 1 ст. дрібно рубаного свіжого імбиру
- 1 ст. л. темної кунжутної олії
- 1/4 ч. л. пластівців червоного чилі
- 2 свинячі вирізки, кожна по 500 г, зрізати плівку
ДЛЯ СОУСА
- 2 ст. л. ферментованих чорних соєвих бобів
- 125 мл курячого бульйону
- 2 ст. л. китайського рисового вина або сухого шеррі
- 1 ст. л. соєвого соусу
- 1 ч. л. цукру
- 1\2 ч. л. крохмалю
- 1 ст. л. арахісової або іншої рослинної олії
- 2 ч. л. дрібно рубаного свіжого імбиру
- 1 зубчик часнику, видавити через прес
- 2 ст. л. свіжого апельсинового соку