1. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого та непрямого середнього жару.
2. Кокосове молоко збийте з пастою карі, соком лайма, цукром та рибним соусом.
3. Арахісове масло змішайте з імбиром і часником на великому одноразовому піддоні з фольги. Поставте його в зону прямо середнього жару та закрийте кришку гриля. Через 1 хвилину влийте кокосову суміш і обережно перемішайте. Нагрівайте соус 5-6 хвилин, до кипіння.
4. Додайте мідії. Накрийте деко піддон (при цьому молюски додатково будуть нагріватися парою) і готуйте під кришкою 8-10 хвилин. Перевірте, чи всі мідії розкрилися. Якщо не все, зачекайте ще 3-5 хвилин, потім обережно зніміть деко з піддона (користуйтеся термостійкими рукавицями), а піддон з гриля. Викиньте всі раковини, що не розкрилися.
5. Посипте мідії кінзою та подавайте з соусом у глибоких тарілках. З блюдом добре поєднується багет чи інший білий хліб.
ДЛЯ СОУСУ
- 400 мл кокосового молока
- 1 ст. л. тайської зеленої пасти карі
- 1 ст. л. свіжого соку лайма
- 2 ч. л. тростинного цукру
- 2 ч. л. рибного соусу
- 2 ст. л. арахісової олії
- 1 ст. л. дрібно нарізаного імбиру
- 1 ст. дрібно нарізаного часнику
- 1 кг очищених щіткою мідій
- 4 ст. дрібно рубаної кінзи