1. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого та непрямого середнього жару.

2. Кокосове молоко збийте з пастою карі, соком лайма, цукром та рибним соусом.

3. Арахісове масло змішайте з імбиром і часником на великому одноразовому піддоні з фольги. Поставте його в зону прямо середнього жару та закрийте кришку гриля. Через 1 хвилину влийте кокосову суміш і обережно перемішайте. Нагрівайте соус 5-6 хвилин, до кипіння.

4. Додайте мідії. Накрийте деко піддон (при цьому молюски додатково будуть нагріватися парою) і готуйте під кришкою 8-10 хвилин. Перевірте, чи всі мідії розкрилися. Якщо не все, зачекайте ще 3-5 хвилин, потім обережно зніміть деко з піддона (користуйтеся термостійкими рукавицями), а піддон з гриля. Викиньте всі раковини, що не розкрилися.

5. Посипте мідії кінзою та подавайте з соусом у глибоких тарілках. З блюдом добре поєднується багет чи інший білий хліб.

ДЛЯ СОУСУ

  • 400 мл кокосового молока
  • 1 ст. л. тайської зеленої пасти карі
  • 1 ст. л. свіжого соку лайма
  • 2 ч. л. тростинного цукру
  • 2 ч. л. рибного соусу
  • 2 ст. л. арахісової олії
  • 1 ст. л. дрібно нарізаного імбиру
  • 1 ст. дрібно нарізаного часнику

 

  • 1 кг очищених щіткою мідій
  • 4 ст. дрібно рубаної кінзи