1. Велику каструлю наповніть на 2/3 водою, додайте 2 ч. л. солі. Доведіть воду до кипіння і бланшуйте моркву 4-6 хвилин (вона має залишатися пружною). Вийміть моркву і відразу ж опустіть її у воду з льодом. Злийте воду та висушіть морквини.

2. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару.

3. Для глазурі змішайте розтоплене вершкове масло з медом або кленовим сиропом, апельсиновою цедрою, оцтом та 2/3 ч. л. солі. Вмочіть моркву так, щоб вона була рівномірно покрита глазур'ю.

4. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Моркву, струсивши надлишки рідини, викладіть впоперек прутів решітки та готойте під кришкою в режимі прямого середнього жару 4-6 хвилин, до легкої карамелізації й поки не з'явиться характерний для гриля візерунок. За потреби переверніть.

5. Готову моркву ще раз вмочіть у глазур, посипте петрушкою і подавайте.

  • 2+1/4 ч. л. великої морської солі
  • 12 шт. моркви довжиною 15-20 см, товщиною 2,5 см, очистити, зрізати бадилля
  • 3 ст. л. розтопленого вершкового масла
  • 2 ст. л. меду або кленового сиропу
  • 2 ч. л. дрібно натертої цедри апельсина
  • 2 ч. л. бальзамічного оцту
  • 2 ст. л. дрібно нарізаної зелені петрушки