1. Змішайте інгредієнти маринаду. 3 ст. л. маринаду відлийте в окремий посуд.
2. У морських гребінців видаліть жорсткий бічний м'яз, якщо він є. Перед приготуванням приберіть гребінці в прохолодне місце.
3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару. Цибулю, кукурудзу та паприку збризкайте олією, посоліть і поперчіть. Грати гриля очистіть спеціальною щіткою. Готуйте овочі в режимі прямої середньої спеки під кришкою: цибуля - 4 хвилини, до м'якості; кукурудзу - 6-8 хвилин, поки вона стане коричневою, а місцями не обвуглиться; солодкий перець - 10-12 хвилин, поки він не потемніє і не покриється пухирями. За потреби овочі переверніть. Солодкий перець викладіть у миску, накрийте харчовою плівкою, остудіть.
4. Коли овочі охолонуть, цибулю наріжте дрібними кубиками, з початків кукурудзи зріжте зерна. Солодкий перець видаливши насіння та очистивши від шкірки, наріжте невеликими кубиками. Підготовлені овочі змішайте із зірою та соусом чилі. Додайте 3 ст. л. маринаду та ще раз ретельно перемішайте.
5. Кедрову дошку покладіть на гриль, накрийте кришкою та прогрійте в режимі прямого середнього жару. Через 5-10 хвилин, коли дошка почне димитися, переверніть її на інший бік. Гребінці рясно змочіть маринадом і викладете на підготовлену дощечку. Готуйте їх під кришкою 8-10 хвилин, поки вони не стануть щільними та матовими. Подавайте гребінці гарячими із салатом із кукурудзи.
ДЛЯ МАРИНАДУ
- 5 ст. л. оливкової олії
- 5 ст. л. свіжого соку лайма
- 1 ст. л. меду
- 1 ч. л. великої морської солі
- 20 великих морських гребінців, діаметром 3 см
ДЛЯ САЛАТУ
- 1/2 невеликої червоної цибулини, розрізати на 3 частини
- 3 кукурудзяні качани без листя
- 1 стручок червоного солодкого перцю
- Оливкова олія
- 1/2 ч. л. меленої зіри
- 1 ч. л. соусу чилі середньої гостроти
- Свіжемелений чорний перець
- Крупна морська сіль