1. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою.

2. Для соусу обсмажте помідори та зелену цибулю під кришкою в режимі прямого середнього жару (через 4-5 хвилин цибуля набуде золотистого відтінку, через 10 хвилин шкірка помідорів подекуди здувається і потемніє). За потреби овочі переверніть. Обсмажені овочі перекладіть на обробну дошку. Помидори очистіть від шкірки, видаліть плодоніжку, м'якоть наріжте кубиками 1 х 1 см і разом з соком викладіть у велику сковороду. Цибулю наріжте тонкими кільцями та разом з іншими інгредієнтами соусу (крім базиліка) додайте до помідорів. Готуйте соус на середньому вогні 5-6 хвилин, помішуючи іноді. До подачі зберігайте у теплому місці.

3. У морських гребінців видаліть жорсткий бічний м'яз. Перемішайте інгредієнти маринаду. Покладіть гребінці в маринад і витримайте 10-15 хвилин при кімнатній температурі.

4. Грати гриля очистіть спеціальною щіткою. Гребінці вийміть з маринаду і покладіть на ґрати на достатній відстані один від одного. Готуйте під кришкою в режимі прямого середнього жару 4-6 хвилин, поки вони трохи не підрум'яняться. Щоб перевірити ступінь готовності, надріжте один шматочок.

5. Додайте в соус базилік або петрушку. При подачі соус розкладіть на підігріті тарілки, зверху викладіть гарячі гребінці.

ДЛЯ СОУСУ

  • 500 г невеликих помідорів
  • 3 стебла зеленої цибулі
  • 1 ч. л. дрібно натертої цедри лимона
  • 2 ст. л. свіжого лимонного соку
  • 1 ст. цукру
  • 1 ч. л. світлого гірчичного насіння
  • 1 ч. л. насіння фенхелю
  • 1 ст. л. дрібно рубаного базиліку або зелені петрушки
  • 1/2 ч. л. великої морської солі

 

  • 12 морських гребінців, кожен по 50 г

ДЛЯ МАРИНАДУ

  • 1 ст. л. розтопленого вершкового масла
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 1 ч. л. дрібно натертої цедри лимона
  • 1 ст. свіжовичавленого лимонного соку
  • 1/4. ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  • 1/2 ч. л. великої морської солі