1. Нагрійте арахісову олію в невеликій каструлі на середньому вогні. Покладіть моркву, шалот, імбир, цедру лайма і, помішуючи, пасеруйте 3-5 хвилин, поки морква стане м'якою. Додайте решту інгредієнтів бульйону, добре перемішайте і варіть 2-3 хвилини.

2. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару. Філе змастіть з обох боків олією, посоліть і поперчіть. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте рибу під кришкою в режимі прямого сильного жару 4-5 хвилин, поки не будуть чітко видно пластинки, якщо проткнути м'якуш кінчиком ножа. Переверніть один раз лопаткою для гриля. Підігрійте бульйон на середньому вогні.

3. У глибокі тарілки налийте бульйон, розкладіть по 1 філе, одразу подавайте. ДЛЯ БУЛЬЙОНУ

  • 3 ст. арахісової олії
  • 2-3 моркви, нарізати дрібними кубиками
  • 4 ст. л. дрібно нарізаної цибулі-шалоту
  • 1 ч. л. тертого імбиру
  • 1 ч. л. дрібно натертої цедри лайма
  • 400 мл кокосового молока
  • 125 мл води
  • 3 ст. л. свіжого соку лайма
  • 1 ст. цукру
  • 2 ч. л. рубаного чи нарізаного тонкими смужками червоного тайського перцю чилі
  • 1 ч. л. рибного соусу

 

  • 8 філе морського окуня або червоного люціана без шкіри, кожне по 180-230 г, товщиною 1,5 см
  • Арахісова або рапсова олія
  • Крупна морська сіль
  • Свіжемелений чорний перець