1. Нагрійте арахісову олію в невеликій каструлі на середньому вогні. Покладіть моркву, шалот, імбир, цедру лайма і, помішуючи, пасеруйте 3-5 хвилин, поки морква стане м'якою. Додайте решту інгредієнтів бульйону, добре перемішайте і варіть 2-3 хвилини.
2. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару. Філе змастіть з обох боків олією, посоліть і поперчіть. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте рибу під кришкою в режимі прямого сильного жару 4-5 хвилин, поки не будуть чітко видно пластинки, якщо проткнути м'якуш кінчиком ножа. Переверніть один раз лопаткою для гриля. Підігрійте бульйон на середньому вогні.
3. У глибокі тарілки налийте бульйон, розкладіть по 1 філе, одразу подавайте. ДЛЯ БУЛЬЙОНУ
- 3 ст. арахісової олії
- 2-3 моркви, нарізати дрібними кубиками
- 4 ст. л. дрібно нарізаної цибулі-шалоту
- 1 ч. л. тертого імбиру
- 1 ч. л. дрібно натертої цедри лайма
- 400 мл кокосового молока
- 125 мл води
- 3 ст. л. свіжого соку лайма
- 1 ст. цукру
- 2 ч. л. рубаного чи нарізаного тонкими смужками червоного тайського перцю чилі
- 1 ч. л. рибного соусу
- 8 філе морського окуня або червоного люціана без шкіри, кожне по 180-230 г, товщиною 1,5 см
- Арахісова або рапсова олія
- Крупна морська сіль
- Свіжемелений чорний перець