- Усі інгредієнти маринаду змішайте у кухонному комбайні та подрібніть до пастоподібної консистенції. Помістіть м'ясо у великий пластиковий пакет із застібкою-фіксатором, додайте маринад. Видаліть повітря з пакета, закріпіть застібку. Кілька разів переверніть пакет із м'ясом, щоб рівномірно розподілити маринад, та приберіть у холодильник на 1 годину.
- Дістаньте м'ясо з холодильника і залиште при кімнатній температурі на 20-30 хвилин. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого та непрямого сильного жару.
- Дістаньте ніжку ягняти з пакета (маринад з м'яса не зчищайте). Пакет із залишками маринаду більше не знадобиться. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою.
- Смажте м'ясо під кришкою в режимі прямої спеки 6-7 хвилин, поки воно не підрум'яниться з обох боків, один раз за цей час переверніть. Потім готуйте під кришкою в режимі непрямого сильного жару до бажаного ступеня прожарювання (1 5-20 хвилин - слабкий ступінь прожарювання, м'ясо всередині залишається яскраво-рожевим). Один раз переверніть. Зніміть ніжку з гриля і залиште на 5-6 хвилин, потім наріжте тонкими скибочками поперек волокон і відразу подавайте.
ДЛЯ МАРИНАДУ
- 1 середня цибулина, нарізати кубиками
- 1 ст. дрібно натертої цедри лимона
- 4 ст. л. свіжого соку лимона
- 3 ст. оливкової олії
- 2 зубчики часнику
- 1+1\2 ч. л. пластівців червоного чилі
- 1 ч. л. меленого насіння коріандру
- 1 ч. л. меленої зіри
- 1 ч. л. паприки
- 1 ч. л. сухого імбиру
- 1 ч. л. великої морської солі
- 1 підготовлена ніжка ягняти (фото внизу) без кісток (1,25 кг), зрізати жир та сухожилля