1. Желатин висипте в холодну воду, залиште до набухання крупинок, злийте зайву рідину. Вершки змішайте з цукром і, помішуючи, на слабкому вогні доведіть до кипіння. Зніміть з вогню. Додайте желатин, перемішуйте, доки желатин не розчиниться. Додайте пахту та ванільний цукор. Вершкову суміш перелийте в мірну склянку через сито і додайте цедру лимона.

2. Форми добре змастіть маслом, налийте в кожну по 150 мл вершкової суміші. Поставте формочки на тацю, накрийте харчовою плівкою і приберіть у холодильник мінімум на 8 годин (максимум на добу) для застудження.

3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару. Зрізи плодів інжиру змастіть олією. Очистіть решітку спеціальною щіткою. Укладіть інжир зрізом вниз на решітку та смажте в режимі прямого середнього жару під кришкою кілька хвилин, поки вони добре не прогріються, а на зрізах не з'явиться характерний для гриля візерунок. Через 3 хвилини переверніть.

4. Формочки з готовою панакотою вийміть із холодильника. Злегка натисніть пальцем на пудинг, щоб відсунути його від борту форми. Не використовуйте ніж, щоб не пошкодити гладку поверхню пудингу. Накрийте тарілкою кожну форму, переверніть її та струсіть, щоб пудинг опинився на тарілці.

5. Поруч із кожною панакотою покладіть 3 половинки інжиру, збризкайте десерт медом, за бажанням оформіть м'ятою.

ДЛЯ ПАНАКОТИ

  • 2,5 ч. л. желатину
  • 60 мл холодної води
  • 250 г вершків
  • 1 20 г цукру
  • 500 мл пахти, добре збовтати
  • 1 упаковка ванільного цукру
  • 1 ст. л. дрібно натертої цедри лимона
  • Рослинна олія
  • 9 стиглих плодів інжиру, кожен по 35-40 г, плодоніжки видалити, розрізати уздовж навпіл
  • 1 ст. меду
  • 1 пучок м'яти (за бажанням)