1. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару.

2. Для соусу вінегрет змішайте вінчиком оцет із гірчицею та часником. Повільно вливайте оливкову олію та збивайте до консистенції емульсії. Посоліть і поперчіть.

3. Кубики хліба та помідори змішайте з 2 ст.л. соусу і, чергуючи, нанизуйте на шпажки.

4. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте продукти на шпажках без кришки в режимі прямого середнього жару протягом 4 хвилин, поки помідори місцями не потемніють, а хліб злегка не підрум'яниться. Приблизно через 1 хвилину переверніть (якщо хліб загориться або почне опалювати, перекладіть шпажки в зону непрямого жару).

5. Руколу змішайте з базиліком і заправте 2 ст. л. соусу вінегрет. Соусом, що залишився, змастіть продукти на шпажках. Розкладіть на тарілки руколу, потім шпажки із хлібом та помідорами. Посипте пармезаном та подавайте до столу.

ДЛЯ СОУСУ ВІНЕГРЕТ

  • 2 ст. л. оцту з хересу
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці
  • 1/2 ч. л. дрібно нарізаного часнику
  • 6 ст. л. оливкової олії
  • 1/4 ч. л. крупної морської солі
  • 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  • 1 невелика фокачча або чіабатта, нарізати кубиками 3 х 3 см
  • 300 г твердих стиглих помідорів чері
  • 200 г листя руколи
  • 5 ст. л. крупно нарізаного листя базиліка
  • 2 ст. л. тертого пармезану