- Сковороду з оливковою олією нагрійте на слабкому вогні. Покладіть цибулю-шалот і смажте його, помішуючи, 20 хвилин до легкого золотистого кольору. Зніміть сковороду з вогню і дайте охолонути цибулі.
- Підготуйте гриль для роботи в режимі прямої спеки. Ретельно перемішайте усі інгредієнти бургерів. Сформуйте чотири бургери, у центрі кожного зробіть поглиблення для сиру.
- Сир очистіть від скоринки (за бажанням) і наріжте шматочками по 1 0-1 2 г. Вдавіть у кожен бургер по шматочку сиру, закрийте його фаршем (шар фаршу повинен бути не тоншим за 8 мм, щоб сир не виплив при смаженні).
- Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте бургери під кришкою в режимі прямого сильного жару 8-1 Про хвилин, до середнього ступеня прожарювання. Як тільки бургери легко відставатимуть від решітки, переверніть їх. Коли бургери будуть готові, підсмажте булочки в тому ж режимі, поклавши їх на решітку зрізом вниз.
- Нижню половинку кожної булочки змастіть гірчицею, зверху покладіть бургер, потім руколу і лук-шалот. Накрийте другою половинкою булочки та подавайте.
- 125 г цибулі-шалоту, нарізати тонкими кільцями 2 ст. л. оливкової олії
ДЛЯ БУРГЕРІВ
- 700 г яловичого фаршу
- 3 ст. л. панірувальних сухарів
- 3 ст. л. яловичого чи курячого бульйону
- 1 ч. л. великої морської солі
- 1\2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 50 г брі
- 4 круглі булочки, розрізати навпіл
- 5 ст. л. зернистої гірчиці
- 2 жмені ніжного листя руколи