1. Налийте в чашу міксера воду, покладіть дріжджі та цукор, збивайте 5 хвилин до появи на поверхні легкої піни. Додайте борошно, олію та сіль. Використовуючи насадку для тіста, перемішуйте на малій швидкості 1 хвилину. Збільште швидкість до середовищ і продовжуйте перемішувати ще 10 хвилин, до отримання гладкого еластичного тіста. Сформуйте з тіста кулю, покладіть її в посуд, змащений маслом, покатайте, щоб уся грудка тіста була покрита олією. Накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 1,5-2 години, щоб тісто підійшло (його обсяг має збільшитися вдвічі).
  2. Ретельно перемішайте віночком усі інгредієнти заправки.
  3. 3. Зріжте зі стейків більшу частину жиру і залиште їх при кімнатній температурі на 20-30 хвилин.
  4. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару.
  5. Тісто розімніть, викладіть на робочу поверхню, злегка посипану мукою, і розділіть на 4 рівних шматка. З паперу для випічки виріжте 4 квадрати зі стороною 25 см. Квадрати з одного боку змастіть оливковою олією. Кожен шматок тіста розкачайте в коржик діаметром 20-25 см, викладіть на змащену сторону паперу, перекладіть на лист і відставте його вбік
  6. Стейки змастіть з обох боків маслом, посоліть й поперчіть. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте стейки під кришкою в режимі прямої спеки до бажаного ступеня готовності (6-8 хвилин - слабкий ступінь прожарювання, м'ясо всередині залишається яскраво-рожевим). Один раз переверніть. Якщо з'являється полум'я, перекладайте стейки на якийсь час у зону непрямого сильного жару. Зніміть стейки з гриля, накрийте та поставте в тепле місце.
  7. Переконайтеся, що гриль розігрітий до середньої температури. Два коржики покладіть папером на решітку в зону прямого середнього жару. Папір заберіть, захопивши куточок щипцями. Смажте п'ядину під кришкою 2-3 хвилини, поки нижня сторона не підрум'яниться і на ній не з'явиться характерний для гриля візерунок. Щоб коржі рівномірно підсмажилися з усіх боків, при необхідності пересувайте їх на решітці.
  8. Коржики переверніть, кожну посипте четвертою частиною сиру, відступивши від краю на 1,5-2 см. Продовжуйте смажити ще близько 2 хвилини в тому ж режимі, поки коржик не стане хрустким, а сир не розплавиться. Періодично пересувайте п'ядину на ґратах. Так само приготуйте коржики, що залишилися.
  9. Рукколу або молодий шпинат викладіть у салатник, полийте заправкою та ретельно перемішайте.
  10. Стейки наріжте тонкими смужками, зріжте жир. Викладіть на п'ядину смужки стейку та салат, згорніть коржики навпіл та подавайте. За бажанням можна розрізати п'ядіна зубчастим ножем на чотири частини.
ДЛЯ ТІСТА
  • 360 мл теплої води (приблизно 40°)
  • 1 пакетик сухих дріжджів
  • 1\2 ч. л. цукру
  • 550 г пшеничного борошна плюс трохи борошна для розкочування тіста
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 2 ч. л. крупної морської солі
ДЛЯ ЗАПРАВКИ
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 2 ч. л. бальзамічного оцту
  • 1 маленький зубчик часнику, видавити через прес
  • 1\2 ч. л. діжонської гірчиці
  • 1\4 ч. л. крупної морської солі
  • 1 велика щітка свіжомеленого чорного перцю
  • 2 рібай-стейки, кожен по 200 г, товщиною 2,5 см
  • оливкова олія
  • крупна морська сіль
  • свіжемелений чорний перець
  • 220 г солодкої горгонзоли або іншого м'якого сиру з благородною блакитною пліснявою
  • дрібно розкрошити 100 г молодого листя руколи або шпинату