- Налийте в чашу міксера воду, покладіть дріжджі та цукор, збивайте 5 хвилин до появи на поверхні легкої піни. Додайте борошно, олію та сіль. Використовуючи насадку для тіста, перемішуйте на малій швидкості 1 хвилину. Збільште швидкість до середовищ і продовжуйте перемішувати ще 10 хвилин, до отримання гладкого еластичного тіста. Сформуйте з тіста кулю, покладіть її в посуд, змащений маслом, покатайте, щоб уся грудка тіста була покрита олією. Накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 1,5-2 години, щоб тісто підійшло (його обсяг має збільшитися вдвічі).
- Ретельно перемішайте віночком усі інгредієнти заправки.
- 3. Зріжте зі стейків більшу частину жиру і залиште їх при кімнатній температурі на 20-30 хвилин.
- Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару.
- Тісто розімніть, викладіть на робочу поверхню, злегка посипану мукою, і розділіть на 4 рівних шматка. З паперу для випічки виріжте 4 квадрати зі стороною 25 см. Квадрати з одного боку змастіть оливковою олією. Кожен шматок тіста розкачайте в коржик діаметром 20-25 см, викладіть на змащену сторону паперу, перекладіть на лист і відставте його вбік
- Стейки змастіть з обох боків маслом, посоліть й поперчіть. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте стейки під кришкою в режимі прямої спеки до бажаного ступеня готовності (6-8 хвилин - слабкий ступінь прожарювання, м'ясо всередині залишається яскраво-рожевим). Один раз переверніть. Якщо з'являється полум'я, перекладайте стейки на якийсь час у зону непрямого сильного жару. Зніміть стейки з гриля, накрийте та поставте в тепле місце.
- Переконайтеся, що гриль розігрітий до середньої температури. Два коржики покладіть папером на решітку в зону прямого середнього жару. Папір заберіть, захопивши куточок щипцями. Смажте п'ядину під кришкою 2-3 хвилини, поки нижня сторона не підрум'яниться і на ній не з'явиться характерний для гриля візерунок. Щоб коржі рівномірно підсмажилися з усіх боків, при необхідності пересувайте їх на решітці.
- Коржики переверніть, кожну посипте четвертою частиною сиру, відступивши від краю на 1,5-2 см. Продовжуйте смажити ще близько 2 хвилини в тому ж режимі, поки коржик не стане хрустким, а сир не розплавиться. Періодично пересувайте п'ядину на ґратах. Так само приготуйте коржики, що залишилися.
- Рукколу або молодий шпинат викладіть у салатник, полийте заправкою та ретельно перемішайте.
- Стейки наріжте тонкими смужками, зріжте жир. Викладіть на п'ядину смужки стейку та салат, згорніть коржики навпіл та подавайте. За бажанням можна розрізати п'ядіна зубчастим ножем на чотири частини.
ДЛЯ ТІСТА
- 360 мл теплої води (приблизно 40°)
- 1 пакетик сухих дріжджів
- 1\2 ч. л. цукру
- 550 г пшеничного борошна плюс трохи борошна для розкочування тіста
- 3 ст. л. оливкової олії
- 2 ч. л. крупної морської солі
- 2 ст. л. оливкової олії
- 2 ч. л. бальзамічного оцту
- 1 маленький зубчик часнику, видавити через прес
- 1\2 ч. л. діжонської гірчиці
- 1\4 ч. л. крупної морської солі
- 1 велика щітка свіжомеленого чорного перцю
- 2 рібай-стейки, кожен по 200 г, товщиною 2,5 см
- оливкова олія
- крупна морська сіль
- свіжемелений чорний перець
- 220 г солодкої горгонзоли або іншого м'якого сиру з благородною блакитною пліснявою
- дрібно розкрошити 100 г молодого листя руколи або шпинату