1. Розігрійте духовку до 200 °С.

2. Змішайте борошно, цукор, розпушувач тіста та сіль. Додайте пластівці вершкового масла і виделкою перемішайте масу до консистенції крупки. Влийте молоко та вершки, перемішайте спочатку вилкою, потім руками й швидко замісіть тісто. Викладіть його на посипану борошном робочу поверхню, сформуйте пласт товщиною 2 см. Круглою формочкою або склянкою (7 см) видавіть 8 кружeчків. Залишки тіста зліпіть (по можливості більше не вимішуйте його), знову розкатайте і виріжте решту кружечків. Вироби покладіть на вистелене папером для випічки деко на відстані 5 см один від одного і змастіть розтопленим вершковим маслом. Випікайте в духовці 15-20 хвилин, остудіть.

3. Вершки з ванільним цукром та цукровою пудрою збийте в піну. Накрийте збиті вершки харчовою плівкою або кришкою і до подачі на стіл заберіть у холодильник.

4. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Зрізи персиків посипте цукром. Покладіть персики на решітку зрізами вгору і смажте в режимі прямого середнього жару під кришкою 8-10 хвилин, поки цукор не розтане, а персики не стануть м'якими. Обережно зніміть їх із гриля та злийте цукровий сироп із заглиблень.

5. Шкірку персиків видаліть. Наріжте половинки невеликими шматочками, обережно перемішайте із цукровим сиропом. Кожне печиво розріжте на 2 частини горизонтально. На нижню половинку викладіть персики та збиті вершки. Накрийте верхньою половинкою. За бажанням прикрасьте гілочками м'яти.

  • 250 г пшеничного борошна і трохи для посипання
  • 5 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. розпушувача тіста
  • 1/2 ч. л. великої морської солі
  • 1 25 г охолодженого вершкового масла, натерти пластівцями
  • 4 ст. охолодженого молока
  • 4 ст. л. охолоджених вершків
  • 1 ст. л. розтопленого вершкового масла

 

  • 250 г вершків
  • 1 упаковка ванільного цукру
  • 2 ст. л. цукрової пудри
  • 4 великих стиглих твердих персика, розрізати навпіл, видалити кісточки
  • 4 ст. л. коричневого цукру
  • 8 гілочок м'яти (за бажанням)