1. Для тіста воду, дріжджі та цукор змішайте міксером і дайте постояти 5 хвилин, доки на поверхні не утвориться невеликий шар піни. Додайте борошно, олію та сіль. Перемішуйте 1 хвилину на низькій швидкості за допомогою спеціальної насадки для тіста. Перемкніть міксер на середню швидкість і протягом 10 хвилин вимішуйте тісто (у вас має вийти клейка еластична маса). З тіста сформуйте кулю, викладіть її в змащену олією миску і покатайте, поки вона рівномірно не покриється олією. Накрийте тісто харчовою плівкою і помістіть у тепле місце на 1,5-2 години. За цей час воно має збільшитись в обсязі вдвічі.
2. Часник покладіть на середину листа фольги розміром 22 х 22 см, додайте 1 ст. л. олійної суміші. Фольгу нещільно складіть у вигляді пакетика, залишивши отвір для виходу пари.
З. Солодкий перець і печериці ретельно перемішайте з масляною сумішшю, що залишилася.
4. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару (від середнього до сильного). Нагрійте деко в режимі прямого середнього/сильного жару протягом 10 хвилин. Пакетик із часником покладіть у зону прямого середнього/сильного жару. Готуйте 15-20 хвилин, поки часник не стане м'яким і злегка не підрум'яниться. Зніміть із гриля. Коли лист стане досить гарячим, викладіть печериці й солодкий перець за допомогою щипців розподіліть їх тонким шаром. Обсмажуйте 6 хвилин, поки овочі злегка не підрум'яняться. За цей час переверніть один-два рази. Деко обережно зніміть з решітки, використовуючи термостійкі рукавиці, і помістіть на підставку.
5. Тісто розділіть на вісім частин. Вісім квадратних аркушів паперу для випічки (кожний 22 х 22 см) змастіть з одного боку тонким шаром оливкової олії. На кожен лист покладіть по шматку тіста і розтягніть його в коржик товщиною близько 1 см і діаметром 15-20 см. Змастіть коржі маслом і дайте їм постояти при кімнатній температурі 5-10 хвилин.
6. Температуру гриля зменшіть до середньої. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Покладіть на грати чотири коржики папером догори та обсмажуйте під кришкою в режимі прямого середнього жару 2-5 хвилин, поки тісто не стане щільнішим і знизу на ньому не утвориться характерний для гриля візерунок. При необхідності пересувайте коржики, щоб вони пропеклися рівномірно. Зніміть папір для випікання. Перекладіть коржики на обробну дошку підрум'яненою стороною догори. Так само підготуйте коржики, що залишилися.
7. На коржиках рівномірно розподіліть сир, часник, печериці та солодкий перець. Викладіть піци на гриль і готуйте під кришкою в режимі прямого середнього жару 2-5 хвилин, поки вони не підрум'яняться знизу. За потреби пересуньте піци, щоб вони пропеклися рівномірно. Готові піци зніміть із гриля та подавайте.
ДЛЯ ТІСТА
- 350 мл теплої води (близько 40 ° С)
- 1 пакетик сухих дріжджів
- 1/2 ч. л. цукру
- 500 г пшеничного борошна
- 3 ст. л. оливкової олії
- 2 ч. л. великої морської солі
- 4 ст. л. оливкової олії, змішати з 1/2 ч. л. крупної морської солі та 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 10 зубчиків часнику
- 1 великий стручок червоного солодкого перцю, нарізати смужками шириною 1 см
- 250 г невеликих печериць, відрізати ніжки, розрізати гриби на 4 частини
- 250 г тертої копченої моцарели