1. Якщо ви використовуєте сушені водорості, залийте їх водою, накрийте кришкою або харчовою плівкою і залиште на 15 хвилин. Потім викладіть водорості в сито, дайте стекти воді та крупно наріжте.

2. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару.

3. Ріпчасту і зелену цибулю змішайте з соєвим соусом, кунжутною олією, імбиром і чилі, додайте водорості.

4. Філе тунця змастіть олією, натріть невеликою кількістю солі та перцю. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою і готуйте філе без кришки в режимі прямого сильного жару 2 хвилини, поки воно не підрум'яниться зовні, залишаючись сирим усередині. Один раз переверніть.

5. Зніміть філе з вогню і наріжте кубиками в палець завтовшки. Додайте до решти інгредієнтів страви та перемішайте. Розкладіть поке з тунця по тарілках, посипте кунжутом і одразу подавайте. За бажанням можна додатково подати скибочки лимона.

  • 2 ст. сушених японських водоростей арамі або інших їстівних водоростей, свіжих чи сушених
  • 4 ст. л. нарізаного дрібними кубиками солодкої цибулі
  • 4 ст. л. нарізаного тонкими кільцями зеленої цибулі (білі та світло-зелені частини)
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. темної кунжутної олії
  • 1 ч. л. тертого імбиру
  • 1/2 ч. л. дрібно нарізаного гострого чилі (краще серрано)

 

  • 2 філе тунця, кожне по 200 г, товщиною 2 см
  • Рослинна олія
  • Крупна морська сіль чи червона гавайська сіль
  • Свіжий чорний перець
  • 2 ст. л. обсмаженого кунжуту
  • 1 лимон, розрізати на 8 частин (за бажанням)