1. Якщо ви використовуєте сушені водорості, залийте їх водою, накрийте кришкою або харчовою плівкою і залиште на 15 хвилин. Потім викладіть водорості в сито, дайте стекти воді та крупно наріжте.
2. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару.
3. Ріпчасту і зелену цибулю змішайте з соєвим соусом, кунжутною олією, імбиром і чилі, додайте водорості.
4. Філе тунця змастіть олією, натріть невеликою кількістю солі та перцю. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою і готуйте філе без кришки в режимі прямого сильного жару 2 хвилини, поки воно не підрум'яниться зовні, залишаючись сирим усередині. Один раз переверніть.
5. Зніміть філе з вогню і наріжте кубиками в палець завтовшки. Додайте до решти інгредієнтів страви та перемішайте. Розкладіть поке з тунця по тарілках, посипте кунжутом і одразу подавайте. За бажанням можна додатково подати скибочки лимона.
- 2 ст. сушених японських водоростей арамі або інших їстівних водоростей, свіжих чи сушених
- 4 ст. л. нарізаного дрібними кубиками солодкої цибулі
- 4 ст. л. нарізаного тонкими кільцями зеленої цибулі (білі та світло-зелені частини)
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. темної кунжутної олії
- 1 ч. л. тертого імбиру
- 1/2 ч. л. дрібно нарізаного гострого чилі (краще серрано)
- 2 філе тунця, кожне по 200 г, товщиною 2 см
- Рослинна олія
- Крупна морська сіль чи червона гавайська сіль
- Свіжий чорний перець
- 2 ст. л. обсмаженого кунжуту
- 1 лимон, розрізати на 8 частин (за бажанням)