1. У ягід видаліть плодоніжки. Полуницю, цукор, ванільний цукор та лікер акуратно перемішайте.
2. Використовуйте форму такого розміру, щоб у ній вмістилися всі ягоди у вертикальному положенні. Форму змастіть розм'якшеним вершковим маслом. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару.
3. У змащену маслом форму покладіть ягоди полуниці ширшою стороною вниз, впритул один до одного і полийте лікерним сиропом, що залишився. Готуйте в режимі прямого сильного жару під кришкою 8-12 хвилин, поки рідина не закипить і ягоди трохи не осядуть. Час приготування полуниці може змінюватись в залежності від її розміру, сорту та стиглості, тому уважно спостерігайте за процесом приготування, щоб зняти ягоди з гриля, перш ніж вони розм'якнуть.
4. Полийте ягоди соком, що утворився під час запікання, дайте полуниці постояти 5 хвилин. Викладіть морозиво та полуницю у мисочки або на тарілки та одразу подавайте.
- 350 г (20-24 шт.) великої полуниці
- 4 ст. цукру
- 1 упаковка ванільного цукру
- 4 ст. л. апельсинового лікеру або 2 ст. л. води та 1 ст. л. соку лимона
- 1 ст. л. розм'якшеного вершкового масла
- ванільне морозиво