- У каструльці з товстим дном доведіть до кипіння на сильному вогні вино з цибулею-шалотом. Прогрівайте 3-5 хвилин, щоб цибуля-шалот просочилась вином, а рідина майже повністю випарувалася. Викладіть цибулю з каструльки та остудіть.
- Додайте до цибулі вершкове масло, петрушку, естрагон, посоліть, поперчіть і добре перемішайте. Перекладіть суміш на промаслений папір для випічки та надайте їй форму ковбаски діаметром приблизно 2.5 см. Загорніть масло в папір, щільно закрутіть його з обох кінців. Зберігайте пряне масло в холодильнику або морозильнику та діставайте за годину до подачі. Можна приготувати масло заздалегідь і зберігати протягом тижня.
- Перед смаженням витримайте стейки при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару.
- Змастіть стейки з обох боків маслом, посоліть і поперчіть. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте стейки під кришкою в режимі прямого сильного жару до бажаного ступеня готовності (6-8 хвилин - слабкий ступінь прожарювання, м'ясо всередині залишається яскраво-рожевим). Один раз переверніть. Якщо з'являтиметься полум'я, перекладайте стейки на якийсь час у зону непрямого сильного жару. Зніміть стейки з гриля та залиште на 3-5 хвилин.
- Покладіть на кожен стейк порцію олії та подавайте.
ДЛЯ ПРЯНОГО МАСЛА
- 3 ст. л. десертного червоного вина
- 2 ст. дрібно рубаної цибулі-шалоту
- 120 г розм'якшеного вершкового масла
- 1 ст. дрібно нарізаної зелені петрушки
- 1 ст. л. дрібно рубаного естрагону
- 1\2 ч. л. крупної морської солі
- 1\4 ч.л. свіжомеленого чорного перцю
4 портерхаус-стейки, кожен по 450 г, товщиною 3 см 2 ст. л. оливкової олії 2 ч. л. великої морської солі У2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю