dish image 151

БАНАНОВИЙ ФОСТЕР

  • КІЛЬКІСТЬ ПОРЦІЙ

    НА 6-8 ПОРЦіЙ
  • ЧАС ПІДГОТОВКИ

    10 ХВИЛИН
  • РЕЖИМ СМАЖЕННЯ

    ПРЯМИЙ СРЕДНІЙ ЖАР (175-230 °С)
  • ЧАС СМАЖЕННЯ

    2-3 ХВИЛИНИ

ПРИГОТУВАННЯ

1. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару.

2. Банани, не знімаючи шкірки (щоб при приготуванні на грилі вони зберегли форму), розріжте вздовж навпіл. Зрізи змастіть розтопленим вершковим маслом.

3. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте банани, уклавши їх на решітку зрізом вниз, у режимі прямого середнього жару без кришки 2-3 хвилини, поки вони не прогріються і на них не з’явиться характерний для гриля візерунок. Не перевертайте. Банани зніміть із гриля, очистіть та розріжте на чотири частини.

4. Вершкове масло розтопіть, додайте цукор, корицю, мускатний горіх. Суміш доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Влийте ром і банановий лікер, перемішайте, прогрійте протягом декількох секунд. Соус обережно підпаліть і фламбуйте, поки полум’я не згасне саме. Додайте в соус шматочки бананів, томіть їх на середньому вогні 2-3 хвилини, поки вони не почнуть зменшуватися в розмірах. Викладіть морозиво та банани на тарілку, полийте соусом і одразу подавайте до столу.

ІНГРІДІЄНТИ

  • 4 твердих стиглих банана
  • 2 ст. розтопленого вершкового масла

ДЛЯ СОУСУ

  • 1 25 г вершкового масла
  • 1 25 г коричневого цукру
  • 1/4 ч. л. меленої кориці
  • 1 велика щіпка меленого мускатного горіха
  • 125 мл темного рому
  • 4 ст. л. бананового лікеру
  • ванільне морозиво
    Grill Master
    Ваш кошик порожнійПовернення до магазину