1dish image 10

ЕСКАЛОПИ З ЯЛОВИЧИНИ З СИРОМ

  • КІЛЬКІСТЬ ПОРЦІЙ

    4 ПОРЦІЇ
  • ЧАС ПІДГОТОВКИ

    20 ХВИЛИН
  • РЕЖИМ СМАЖЕННЯ

    ПРЯМИЙ СИЛЬНИЙ ЖАР (230-290 °С)
  • ЧАС СМАЖЕННЯ

    ПРИБЛИЗНО 3 ХВИЛИНИ

ПРИГОТУ

  1. Кожен стейк покладіть між двома шарами харчової плівки та відбийте до товщини 5 мм. Змастіть ескалопи оливковою олією, посоліть, поперчіть.
  2. Перемішайте всі інгредієнти заправки, посоліть її до смаку.
  3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого сильного
    жару.
  4. Змастіть скибочки помідора оливковою олією, посоліть і поперчіть за смаком. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте скибочки помідора 2-3 хвилини в режимі прямого сильного жару, щоб вони злегка підрум’янилися з одного боку. Перекладіть на деко обсмаженою стороною нагору.
  5. Смажте ескалопи з відкритою кришкою в режимі прямого сильного жару 1,5-2 хвилини, до появи з одного боку характерного візерунка від гриля. Переверніть і смажте з іншого боку 10-15 секунд (слабкий ступінь прожарювання, м’ясо всередині залишається яскраво-рожевим). М’ясо дійде готовності після того, як ви знімете його з вогню.
  6. Перекладіть ескалопи на блюдо або на тарілку догори тією стороною, яка обсмажувалась спочатку. На кожен ескалоп покладіть по скибочці помідора.
  7. Полийте помідори заправкою, зверху розкладіть кільця цибулі, потім скибочки сиру. Злегка поперчіть і подавайте.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 4 яловичих стейків з філейної частини, кожен по 200 г, товщиною 1,5-2 см, зрізати зайвий жир
  • оливкова олія
  • крупна морська сіль
  • свіжемелений чорний перець

ДЛЯ ЗАПРАВКИ

  • 4ст. л сметани
  • 4ст. л майонезу
  • 2 ст. л. дижонської гірчиці
  • 1\2 ч. л. вустерського соусу
  • 1 помідор (350 г), розрізати на 4 товсті скибочки
  • 4 тонких скибочки червоної цибулі, розділити на кільця
  • 50 г м’якого негострого сиру, нарізати тонкими скибочками
    Grill Master
    Ваш кошик порожнійПовернення до магазину