КІЛЬКІСТЬ ПОРЦІЙ
НА 4-6 ПОРЦІЙЧАС ПІДГОТОВКИ
20-25 ХВИЛИНРЕЖИМ СМАЖЕННЯ
ПРЯМИЙ ЖАР (ВІД СЕРЕДНЬОГО ДО СИЛЬНОГО, 190-230 °С)ЧАС СМАЖЕННЯ
11-18 ХВИЛИНПРИНАДДЯ
ДВІ НЕОБРОБЛЕНІ КЕДРОВІ ДОШЕЧКИ, КОЖНА ДОВЖИНОЮ 30-40 СМ І Товщиною 1,5 СМ (ЗАМОЧИТИ МІНІМУМ НА 1 ГОДИНУ)1. Змішайте оцет із цибулею-шалотом. Додати цедру одного апельсина. Очистіть та підготуйте апельсини. Вичавіть сік (має вийти приблизно 4 ст. л.), збийте його вінчиком з цибульно-оцтовою сумішшю. Повільно, додайте по краплях масло і продовжуйте збивати. Посоліть і поперчіть.
2. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього/сильного жару. Ополосніть рибу холодною водою, обсушіть паперовим рушником, злегка змастіть маслом зсередини, рясно посоліть і поперчіть.
3. Вимочені кедрові дощечки покладіть на гриль за прямого середнього та сильного жару та закрийте кришку. Через 5-10 хвилин, коли дощечки почнуть диміти, переверніть їх і на кожну викладіть по дві форелі, трохи внахлест. Готуйте під кришкою в режимі прямого середнього та сильного жару 6-8 хвилин, до повної готовності.
4. За допомогою лопатки для гриля обережно по одній зніміть форелі з дощечок і, як розкриті книги, покладіть на тарілки шкірою вниз.
5. Шматки апельсина змішайте з фенхелем. Листя руколи та часточки апельсина окремо посоліть, поперчіть та заправте приготованим апельсиновим соусом. При подачі частину апельсинів та фенхелю викладіть на рибу, посипте руколою. Окремо подайте апельсини, що залишилися, з фенхелем.