dish image 37

ЯЛОВИЧИНА З СОУСОМ З ЧЕРВОНОГО ВИНА

  • КІЛЬКІСТЬ ПОРЦІЙ

    10 ПОРЦІЙ
  • ЧАС ПІДГОТОВКИ

    ЗО ХВИЛИН
  • РЕЖИМ СМАЖЕННЯ

    НЕПРЯМИЙ СЕРЕДНІЙ ЖАР (175-190 °С)
  • ЧАС СМАЖЕННЯ

    ПРИБЛИЗНО 1,5 ГОДИНИ
  • ПРИЛАДДЯ

    ВЕЛИКИЙ ПІДДОН З ФОЛЬГИ, ТЕРМОМЕТР ДЛЯ М'ЯСА, 2 ДУБОВІ ЧУРКИ РОЗМІРОМ З КУЛАК (НЕ ЗАМАЧУВАТИ)

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Натріть м’ясо 2 ч. л. солі та 1 ч. л. перцю. Змішайте гірчицю з цибулею та часником, змастіть цією сумішшю м’ясо та залиште його на 30-40 хвилин при кімнатній температурі.
  2. Підготуйте гриль для роботи в непрямій середній спеці. Обидві чурки покладете поруч із вугіллям, що горить. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Покладіть м’ясо на решітку потовщеною стороною в напрямку вугілля і готуйте під кришкою в режимі непрямого середнього жару 1,5 години, поки внутрішня температура м’яса не досягне 50 ° С (слабкий ступінь прожарювання, м’ясо всередині залишається яскраво-рожевим). Через 45 хвилин після початку приготування поверніть м’ясо на 180°.
  3. Для соусу в каструлі з товстим дном розтопіть 1 ст. л. вершкового масла. Покладіть цибулю-шалот і пасеруйте її 2 хвилини до прозорості. Додайте часник, пасеруйте ще 1 хвилину. Влийте бульйон, вино, соєвий соус, покладіть томатну пасту, чебрець і лавровий лист. Доведіть соус до кипіння та варіть 30 хвилин на слабкому вогні без кришки, до об’єму в 500 мл, посоліть, поперчіть. Заберіть лавровий лист. До подачі тримайте соус у теплому місці.
  4.  Зніміть яловичину з гриля, нещільно загорніть у фольгу і залиште на 20-30 хвилин (за цей час внутрішня температура м’яса збільшиться приблизно на 5 ° С). Наріжте м’ясо скибочками товщиною 1,5 см. М’ясний сік разом з вершковим маслом, що залишилося, додайте в соус. Подавайте яловичину із приготовленим соусом.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 2,5 кг м’якоті яловичини зі спинної частини (товстий край), зрізати зайвий жир
  • крупна морська сіль
  • свіжемелений чорний перець
  • 4 ст. діжонської гірчиці
  • 1\2 цибулини, натерти на великій тертці
  • 3 зубчики часнику, видавити через прес

ДЛЯ СОУСУ

  • 3 ст. л. холодного вершкового масла
  • 3 ст. дрібно рубаної цибулі-шалоту
  • 1 зубчик часнику, видавити через прес
  • 1 л яловичого бульйону
  • 350 мл червоного вина (переважно Сира/Шираз)
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1\2 ч. л. томатної пасти
  • 4 ч.л. сушеного чебрецю
  • 1\2 лаврового листа
    Grill Master
    Ваш кошик порожнійПовернення до магазину