Видаліть жир з кари ягняти та зачистіть реберні кістки.
Перемішайте всі інгредієнти пряної пасти. Змастіть каре ягняти з усіх боків пряною пастою і залиште на 20-30 хвилин при кімнатній температурі.
Змішайте апельсиновий та гранатовий соки з медом та бальзамічним оцтом, швидко доведіть сироп до кипіння. Зменшіть нагрівання та уварюйте сироп 15-20 хвилин (вийде приблизно 5 ст. л. сиропу). Посоліть та охолодіть.
Підготуйте гриль для роботи у режимі прямої середньої спеки. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Каре ягняти покладіть на гриль тією стороною, де знаходяться кістки, і смажте під кришкою в режимі прямого середнього жару до бажаного ступеня готовності (15-20 хвилин – слабкий ступінь прожарювання, м’ясо всередині залишається яскраво-рожевим). Кілька разів переверніть. Якщо з’явиться язик полум’я, перемістіть м’ясо в зону непрямого жару. Як тільки внутрішня температура м’яса буде трохи вище 50°С, зніміть м’ясо з гриля і залиште на 5 хвилин (за цей час температура підніметься ще приблизно на 2°С). Після цього розріжте каре ягняти на відбивні.
Якщо сироп загуснув, підігрійте його на слабкому вогні, щоб він став рідкішим. Полийте відбивні сиропом і одразу подавайте.