1. У маленькій каструлі закип'ятіть 500 мл води. Сковороду розігрійте на бічній конфорці гриля або на плиті на середньому вогні.
  2. У стручка чилі анчо виріжте плодоніжку. Стручок розріжте, розкрийте та видаліть насіння. Викладіть перець на гарячу сковорідку і смажте, притискаючи лопаткою, доки його аромат не стане досить сильним і не з'явиться димок. Потім покладіть перець в каструлю з гарячою водою на 20-30 хвилин, щоб він розм'якшився. Воду не виливайте.
  3. Налийте в сковороду олію, покладіть помідори, цибулю, халапеньо, часник і обсмажуйте, періодично помішуючи, на середньому вогні 10-15 хвилин, доки овочі місцями не почорніють. Коли овочі будуть готові, викладіть їх зі сковороди і остудіть. Часник очистіть і разом з чилі анчо, помідорами, цибулею, халапеньо, соком лайма, сіллю та орегано подрібніть за допомогою кухонного комбайна або блендера. За бажанням розбавте сальсу водою, в якій лежав перець чилі.
  4. Змішайте усі інгредієнти пряної суміші. Стейки змастіть оливковою олією, натріть пряною сумішшю, накрийте і залиште при кімнатній температурі на 20-30 хвилин. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару.
  5. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте стейки під кришкою в режимі прямого сильного жару до бажаного ступеня готовності (6-8 хвилин - слабкий ступінь прожарювання, м'ясо всередині залишається яскраво-рожевим). Один раз переверніть. Зніміть стейки з гриля, залиште на 3-5 хвилин і одразу подавайте на стіл разом із сальсою.
ДЛЯ САЛЬСИ
  • 1 середній сушений стручок перцю чилі анчо
  • 1ст.л.ОЛИВКОВОЇ олії
  • 4 середні стиглі помідори, розрізати на четвертинки, видалити насіння
  • 1 скибочка білої цибулі товщиною 2 см
  • 1 середній стручок перцю халапеньо, видалити плодоніжку
  • 1 великий неочищений зубчик часнику
  • 1 ч. л. свіжого соку лайма
  • 1\2 ч. л. крупної морської солі
  • 1\4 ч. л. сушеного орегано
ДЛЯ ПРЯНОЇ СУМІШІ
  • 1 ст. крупної морської солі
  • 2 ч. л. порошку паприки
  • 1 ч. л. гранульованої цибулі
  • 1 ч. л. свіжомеленого чорного перцю