- У маленькій каструлі закип'ятіть 500 мл води. Сковороду розігрійте на бічній конфорці гриля або на плиті на середньому вогні.
- У стручка чилі анчо виріжте плодоніжку. Стручок розріжте, розкрийте та видаліть насіння. Викладіть перець на гарячу сковорідку і смажте, притискаючи лопаткою, доки його аромат не стане досить сильним і не з'явиться димок. Потім покладіть перець в каструлю з гарячою водою на 20-30 хвилин, щоб він розм'якшився. Воду не виливайте.
- Налийте в сковороду олію, покладіть помідори, цибулю, халапеньо, часник і обсмажуйте, періодично помішуючи, на середньому вогні 10-15 хвилин, доки овочі місцями не почорніють. Коли овочі будуть готові, викладіть їх зі сковороди і остудіть. Часник очистіть і разом з чилі анчо, помідорами, цибулею, халапеньо, соком лайма, сіллю та орегано подрібніть за допомогою кухонного комбайна або блендера. За бажанням розбавте сальсу водою, в якій лежав перець чилі.
- Змішайте усі інгредієнти пряної суміші. Стейки змастіть оливковою олією, натріть пряною сумішшю, накрийте і залиште при кімнатній температурі на 20-30 хвилин. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару.
- Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте стейки під кришкою в режимі прямого сильного жару до бажаного ступеня готовності (6-8 хвилин - слабкий ступінь прожарювання, м'ясо всередині залишається яскраво-рожевим). Один раз переверніть. Зніміть стейки з гриля, залиште на 3-5 хвилин і одразу подавайте на стіл разом із сальсою.
ДЛЯ САЛЬСИ
- 1 середній сушений стручок перцю чилі анчо
- 1ст.л.ОЛИВКОВОЇ олії
- 4 середні стиглі помідори, розрізати на четвертинки, видалити насіння
- 1 скибочка білої цибулі товщиною 2 см
- 1 середній стручок перцю халапеньо, видалити плодоніжку
- 1 великий неочищений зубчик часнику
- 1 ч. л. свіжого соку лайма
- 1\2 ч. л. крупної морської солі
- 1\4 ч. л. сушеного орегано
- 1 ст. крупної морської солі
- 2 ч. л. порошку паприки
- 1 ч. л. гранульованої цибулі
- 1 ч. л. свіжомеленого чорного перцю