- У млині для прянощів подрібніть зіру та кавові зерна. Перекладіть їх в інший посуд, додайте інші прянощі, посоліть, перемішайте.
- Стейки змастіть оливковою олією та натріть пряною сумішшю. Накрийте м'ясо харчовою плівкою або кришкою, залиште за кімнатної температури на 20-30 хвилин. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару.
- Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте стейки під кришкою в режимі прямого сильного жару до бажаного ступеня готовності (6-8 хвилин - слабкий ступінь прожарювання, м'ясо всередині залишається яскраво-рожевим). Один раз переверніть. Якщо з'являється полум'я, перекладіть стейки на певний час у зону непрямого сильного жару. Зніміть стейки з гриля та залиште на 3-5 хвилин, після чого відразу подавайте на стіл.
ДЛЯ ПРЯНОЇ СУМІШІ
- 2 ч. л. обсмаженої зіри
- 2 ст. л. кавових зерен темної обсмажування або зерен еспресо
- 1 ст. л. меленого чилі анчо
- 1 ч. л. меленої солодкої паприки
- 1 ч. л. великої морської солі
- 1 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 4 рібай-стейки, кожен по 200 г, товщиною 2,5 см
- оливкова олія