1. Морські гребінці оберніть смужками шинки та скріпіть зубочисткою.

2. Інгредієнти маринаду змішайте у пласкому посуді. Рулетики з гребінцями вмочіть у маринад накрийте харчовою плівкою і приберіть у холодильник на 1 годину.

3. У великій каструлі на середньому вогні нагрійте дрібно нарізану шинку з олією, печерицями, цибулею-шалотом і естрагоном. Обсмажуйте 5-7 хвилин до золотистого кольору.

4. Сочевицю промийте холодною водою, обсушіть, покладіть в каструлю з грибами та шинкою, влийте бульйон. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть під кришкою на слабкому вогні 40-55 хвилин, до м'якості. Додайте цедру лимона та петрушку, посоліть і поперчіть. До подачі зберігайте у теплому місці.

5. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямої середньої спеки. Грати гриля очистіть спеціальною щіткою. Рулетики з гребінцями викладіть на гриль плоскою стороною вниз і готуйте під кришкою в режимі прямого середнього жару 4-6 хвилин, поки вони не підрум'яняться і не стануть матовими. Один раз переверніть. Подавайте рулетики гарячими із сочевицею.

  • 12 морських гребінців, кожен по 50 г
  • 6 тонких скибочок пармської або іншої сиров'яленої шинки, розрізати вздовж навпіл

ДЛЯ МАРИНАДУ

  • 3 ст. л. дрібно нарізаної цибулі-шалоту
  • 3 ст. л. свіжого лимонного соку
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1/2 ст. л. діжонської гірчиці
  • 3/4 ч. л. сушеного естрагону
  • 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

ДЛЯ СОЧЕВИЦІ

  • 6 тонких скибочок пармської або іншої сиров'яленої шинки, дрібно нарізати
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 100 г печериць, дрібно нарізати
  • 1-2 шт. цибулі-шалоту, дрібно нарізати
  • 1/2 ч. л. сушеного естрагону
  • 200 г зеленої сочевиці
  • 750 мл курячого бульйону
  • 1 ч. л. дрібно натертої цедри лимона
  • 4 ст. рубаної зелені петрушки
  • Свіжемелений чорний перець