1. Перемішайте усі інгредієнти маринаду. 2 ст. л. маринаду відлийте.

2. Філе розкладіть на деко і рівномірно полийте маринадом. Злегка посоліть, накрийте харчовою плівкою та маринуйте за кімнатної температури 30 хвилин. 3. Чилі, помідори, часник і зелену цибулю змішайте з маринадом, що залишився.

4. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Прогрівайте деко для смаження протягом 10 хвилин у режимі прямого середнього жару. Викладіть овочі на деко та обсмажуйте під кришкою 6-8 хвилин, поки чилі та помідори не стануть м'якими, а часник і зелена цибуля не підрум'яняться. За потреби переверніть. Заберіть овочі з дека і викладіть рибу шкірою догори. Готуйте під кришкою у режимі прямого середнього жару 10-12 хвилин. Коли риба добре зніматиметься з дека, один раз обережно переверніть її.

5. Рибу та овочі викладіть на блюдо і відразу подавайте.

ДЛЯ МАРИНАДУ

  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 4 ч. л. свіжого соку лайма
  • 2 ч. л. меленого чилі
  • 1/2 ч. л. крупної морської солі
  • 1/2 ч. л молотої зіри
  • 1/2 ч. л. гранульованого часнику
  • 1/2 ч. л. сушеного майорану
  • 1/2 ч. л. меленої паприки

 

  • 4 філе наваги, кам'яного окуня або морського окуня зі шкірою, кожне по 180-230 г, товщиною 2 см
  • Крупна морська сіль

 

  • 2 стручки перцю чилі (краще поблано) середньої гостроти, видалити плодоніжки та насіння, нарізати кільцями шириною 1 см
  • 4 невеликі помідори, видалити насіння і нарізати скибочками завтовшки 1 см
  • 8 зубчиків часнику
  • 4 великі стебла зеленої цибулі, зрізати кінчики