1. Перемішайте усі інгредієнти маринаду. 2 ст. л. маринаду відлийте.
2. Філе розкладіть на деко і рівномірно полийте маринадом. Злегка посоліть, накрийте харчовою плівкою та маринуйте за кімнатної температури 30 хвилин. 3. Чилі, помідори, часник і зелену цибулю змішайте з маринадом, що залишився.
4. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Прогрівайте деко для смаження протягом 10 хвилин у режимі прямого середнього жару. Викладіть овочі на деко та обсмажуйте під кришкою 6-8 хвилин, поки чилі та помідори не стануть м'якими, а часник і зелена цибуля не підрум'яняться. За потреби переверніть. Заберіть овочі з дека і викладіть рибу шкірою догори. Готуйте під кришкою у режимі прямого середнього жару 10-12 хвилин. Коли риба добре зніматиметься з дека, один раз обережно переверніть її.
5. Рибу та овочі викладіть на блюдо і відразу подавайте.
ДЛЯ МАРИНАДУ
- 4 ст. л. оливкової олії
- 4 ч. л. свіжого соку лайма
- 2 ч. л. меленого чилі
- 1/2 ч. л. крупної морської солі
- 1/2 ч. л молотої зіри
- 1/2 ч. л. гранульованого часнику
- 1/2 ч. л. сушеного майорану
- 1/2 ч. л. меленої паприки
- 4 філе наваги, кам'яного окуня або морського окуня зі шкірою, кожне по 180-230 г, товщиною 2 см
- Крупна морська сіль
- 2 стручки перцю чилі (краще поблано) середньої гостроти, видалити плодоніжки та насіння, нарізати кільцями шириною 1 см
- 4 невеликі помідори, видалити насіння і нарізати скибочками завтовшки 1 см
- 8 зубчиків часнику
- 4 великі стебла зеленої цибулі, зрізати кінчики