1. Перемішайте усі інгредієнти маринаду. 5 ст. л. маринаду відлийте і до подачі заберіть у холодильник.
2. Філе риби або морепродукти викладіть рядами у велику пласку ємність розміром 20 х 20 см. Полийте маринадом, переверніть кілька разів, накрийте харчовою плівкою та приберіть у холодильник на 3 години.
3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару.
4. Вийміть рибу або морепродукти з маринаду (він більше не знадобиться), злегка змастіть олією і трохи посоліть.
5. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою, викладіть філе шкірою вгору і готуйте під кришкою в режимі прямого жару 8-10 хвилин. Через 6-7 хвилин, якщо філе буде легко зніматися з ґрат, переверніть його один раз. Якщо ви використовуєте креветки або гребінці, готуйте їх у режимі прямого сильного жару 4-6 хвилин, при цьому один раз переверніть. Філе риби або морепродукти покладіть на тарілки, полийте охолодженим маринадом і подавайте.
ДЛЯ МАРИНАДУ
- 2 ч. л. дрібно натертої цедри апельсину
- 1 25 мл свіжого апельсинового соку
- 1 ч. л. дрібно натертої цедри лайма
- 4 ст. л. свіжого соку лайма
- 4 ст. л. оливкової олії
- 4 ст. л. меленого чилі
- 1+1/2 ст. л. дрібно нарізаного часнику
- 1+1/2 ч. л. меленого насіння коріандру
- 1 ч. л. дрібно нарізаного перцю чилі (краще халапеньо)
- 3/4 ч. л. меленого запашного перцю
- 3/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 1/4 ч. л. кайєнського перцю
- 6 філе риби (кам'яний окунь, сибас, річкова камбала, тріска або палтус), кожне по 150 г, товщиною 2,5 см,
- або 700 г креветок або морських гребінців
- Оливкова олія
- Крупна морська сіль