1. Для пряної пасти дрібно наріжте часник, посоліть його та розітріть у пасту плоскою стороною ножа. Додайте решту інгредієнтів пасти, перемішайте.
  2. Стейки рівномірно натріть пряною пастою з обох боків і залиште при кімнатній температурі на 20-30 хвилин.
  3. Замочіть броколі у воді на 20-30 хвилин.
  4. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого та непрямого сильного жару.
  5. Брокколі обсушіть, полийте олією, посоліть (1\2 ч. л. солі) і ретельно перемішайте.
  6. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте стейки під кришкою в режимі прямого сильного жару до бажаного ступеня готовності (6-8 хвилин - слабкий ступінь прожарювання, м'ясо всередині залишається яскраво-рожевим). Один раз переверніть. Якщо з'являтиметься полум'я, перекладайте стейки на якийсь час у зону непрямого сильного жару. Зніміть обсмажені стейки з гриля та відкладіть їх убік.
  7. Беріть суцвіття брокколі щипцями, обов'язково даючи стекти рідини, та викладайте на гриль. Готуйте під кришкою в режимі прямого сильного жару 3-4 хвилини, періодично перевертаючи. Коли брокколі підрум'яниться з усіх боків, готуйте ще 2-3 хвилини в режимі непрямого сильного жару, потім відразу подавайте разом зі стейками.

ДЛЯ ПРЯНОЇ ПАСТИ

  • 4 великі зубчики часнику
  • 1 ст. крупної морської солі
  • 4 ст. л. дрібно нарізаної зелені петрушки
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 2 ч. л. бальзамічного оцту
  • 1 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

 

  • 4 рибай-стейки на кістки, кожен по 300-350 г, товщиною 2,5 см, зрізати зайвий жир
  • 700 г брокколі, стебла не товщі 1,5 см
  • оливкова олія
  • крупна морська сіль