1. Змішайте вінчиком оцет, цибулю-шалот, гірчицю, цукор, сіль і перець. Поступово влийте масло і продовжуйте збивати, поки суміш не матиме консистенцію емульсії. Якщо соус вийшов дуже кислим, додайте 1 столову ложку води. 2. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. 3. Кожну четвертинку груші оберніть скибочкою шинки, щільно притисніть кінці скибочок. Підготовлені груші змастіть соусом вінегрет і смажте в режимі прямого середнього жару під кришкою 4-6 хвилин. Якщо потрібно, переверніть. Шинка має стати злегка хрусткою, золотаво-коричневою, а груші всередині - теплими. 4. Соус вінегрет знову збийте. Рукколу або суміш салатного листя злегка змочіть соусом. Розкладіть салат на тарілки, на кожну покладіть по дві теплі четвертинки груші та збризкайте їх соусом. За допомогою овочечистки наріжте сир пластівцями. Посипте груші горіхами, пластівцями сиру, посоліть, поперчіть і відразу подавайте до столу.

ДЛЯ СОУСУ ВІНЕГРЕТ

  • 4 ст. л. оцту із шампанського або білого винного оцту
  • 2 ст. л. дрібно нарізаної цибулі-шалоту
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці
  • 1/2 ч. л. цукру
  • 1/4 ч. л. великої морської солі
  • 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. горіхової або оливкової олії

 

  • 2 тверді стиглі груші Вільям, розрізати вздовж на чотири частини, видалити серцевину
  • 8 дуже тонких скибочок пармської або іншої сиров'яленої шинки
  • 250 г листя руколи або суміші салатного листя
  • 50 г манчего (овячого сиру) або пармезану
  • 100 г обсмажених ядер лісового горіха, без шкірки, крупно нарізати
  • Крупна морська сіль
  • Свіжий чорний перець