1. Ретельно збийте віночком усі інгредієнти заправки.
  2. Викладіть стейки на плоску страву, полийте 3 ст. заправки та перемішайте, щоб усі шматки м'яса були покриті нею. Перед жаркою витримайте стейки 20-30 хвилин при кімнатній температурі.
  3. Кубики хліба полийте 2 ст. л. заправки та обережно перемішайте, потім акуратно насадіть на шпажки. Зрізи половинок помідорів і кільця цибулі змастіть 2 ст. л. заправки. Залишки заправки заберіть.
  4. Підготуйте гриль для прямого та непрямого жару.
  5. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте помідори та цибулю під кришкою в режимі прямого сильного жару, а хліб на шпажках - у режимі непрямого сильного жару до золотистого кольору, перевертаючи (помідори смажте 2-4 хвилини, цибуля та хліб - 6-8 хвилин). Зніміть із гриля.
  6. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте стейки під кришкою в режимі прямого сильного жару до бажаного ступеня прожарювання (6-8 хвилин - medium rare/ слабкий ступінь для смаження, м'ясо всередині залишається яскраво-рожевим). Один раз переверніть. Зніміть стейки з гриля та залиште на 3-5 хвилин.
  7. Очистіть помідори від шкірки. Цибуля, помідори та стейки наріжте невеликими шматочками. Додайте заправку, що залишилася, маслини, грінки і базилік. Все перемішайте та одразу подавайте салат на стіл.

ДЛЯ ЗАПРАВКИ

  • 3 ст. л. червоного винного оцту
  • 1 ч. л. великої морської солі
  • 1 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  • 2 зубчики часнику, видавити через прес
  • 120 мл оливкової олії

 

  • 2 яловичі стейки з філейної частини, кожен по 300-350 г, товщиною 2,5 см, зрізати зайвий жир
  • 200 г білого хліба, нарізати кубиками 4 х 4 см
  • 6 невеликих помідорів (приблизно 700 г), розрізати вздовж навпіл, видалити насіння
  • 1 середня цибулина, нарізати кільцями шириною 1,5 см
  • 200 г маслин, обсушити, видалити кісточки
  • 50 г листя базиліка, нарвати