1. Для заправки змішайте лимонний сік із часником, чилі, сіллю та перцем. Повільно влийте оливкову олію і збийте суміш віночком.
2. Кальмарів викладіть на лист, посоліть і поперчіть. Полийте 2 ст. л. заправки, кілька разів переверніть кальмари. Дайте постояти 30 хвилин за кімнатної температури.
3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямої спеки. Грати гриля очистіть спеціальною щіткою.
4. Тушки кальмарів викладіть на грати гриля у два ряди по три-чотири штуки в кожному. Покладіть на кальмарів цеглини гладкою стороною фольги вниз і готові під кришкою в режимі прямого сильного жару 2 хвилини, поки кальмари не будуть легко зніматися з решітки. Обережно зніміть цеглу, переверніть кальмарів і знову покладіть на них гніт. Готові ще 2 хвилини, потім викладіть кальмарів на блюдо сервування. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Так само приготуйте інші тушки. Обсмажте щупальця протягом 4 хвилин, не накриваючи цеглою, один раз переверніть.
5. Помідори та цибулю змішайте з заправкою, що залишилася. При подачі на кальмарів викладіть салат із помідорів, кубики авокадо, посипте майораном.
ДЛЯ ЗАПРАВКИ
- 3 ст. л. свіжого лимонного соку
- 1 ч. л. дрібно нарізаного часнику
- 1/2 ч. л. пластівців червоного чилі
- 1/2 ч. л. великої морської солі
- 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 5 ст. л. оливкової олії
- 12 невеликих оброблених тушок кальмарів
- 1/4 ч. л. великої морської солі
- 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 300 г помідорів чері, розрізати навпіл
- 4 ст. л. нарізаної дрібними кубиками червоної цибулі
- 2 великих стиглих авокадо, нарізати кубиками
- 1+1/2 ст. л. подрібненого майорану