1. Змішайте всі інгредієнти маринаду. Покладіть у маринад курячі стегна, перемішайте. Накрийте харчовою плівкою або кришкою і поставте в холодильник на 30-60 хвилин.
2. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Обсмажуйте стручок чилі під кришкою в режимі прямого середнього жару протягом 8-10 хвилин, поки шкірка не почорніє і не покриється бульбашками; перевертайте час від часу. Зніміть чилі з гриля, накрийте харчовою плівкою і залиште на 10 хвилин, потім очистіть від шкірки, видаліть плодоніжку та насіння. Блендером подрібніть чилі разом з іншими інгредієнтами заправки у пюреподібну масу. Помістіть у холодильник.
3. На блюді розкладіть листя салату Ромен. Зверху, не перемішуючи, викладіть чіпси, помідори, авокадо та квасолю.
4. Курячі стегенця дістаньте з маринаду та обсмажуйте під кришкою в режимі прямого середнього жару 8-10 хвилин (сік, що витікає при проколюванні, повинен бути прозорим). Один-два рази переверніть. Наріжте стегенця скибочками в палець товщиною і покладіть у центр страви. Перед подачею полийте салат заправкою.
ДЛЯ МАРИНАДУ
- 4 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. л. свіжого соку лайма
- 1 ч. л. сушеного чебрецю
- 1 ч. л. сушеного майорану
- 1/2 ч. л. великої морської солі
- 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 6 курячих стегенець без кістки та шкіри, кожне по 100 г
ДЛЯ ЗАПРАВКИ
- 125 г сметани
- 1 великий стручок перцю чилі середньої гостроти (краще поблано)
- 50 г кінзи
- 1 ст. л. свіжого соку лайма
- 1 ст. оливкової олії
- 1 крупний зубчик часнику
- 1/2 ч.л. меленої зіри
- 1/2 ч.л. крупної морської солі
- 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
ДЛЯ САЛАТУ
- 1 качан салату романо, нарізати тонкою соломкою
- 100 г кукурудзяних чіпсів
- 300 г стиглих помідорів, нарізати середніми кубиками
- 2 стиглі авокадо, нарізати кубиками
- 250 г консервованої квасолі червоної або чорної квасолі, злити рідину