1. Змішайте всі інгредієнти маринаду. Покладіть у маринад курячі стегна, перемішайте. Накрийте харчовою плівкою або кришкою і поставте в холодильник на 30-60 хвилин.
2. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Обсмажуйте стручок чилі під кришкою в режимі прямого середнього жару протягом 8-10 хвилин, поки шкірка не почорніє і не покриється бульбашками; перевертайте час від часу. Зніміть чилі з гриля, накрийте харчовою плівкою і залиште на 10 хвилин, потім очистіть від шкірки, видаліть плодоніжку та насіння. Блендером подрібніть чилі разом з іншими інгредієнтами заправки у пюреподібну масу. Помістіть у холодильник.
3. На блюді розкладіть листя салату Ромен. Зверху, не перемішуючи, викладіть чіпси, помідори, авокадо та квасолю.
4. Курячі стегенця дістаньте з маринаду та обсмажуйте під кришкою в режимі прямого середнього жару 8-10 хвилин (сік, що витікає при проколюванні, повинен бути прозорим). Один-два рази переверніть. Наріжте стегенця скибочками в палець товщиною і покладіть у центр страви. Перед подачею полийте салат заправкою.

ДЛЯ МАРИНАДУ

  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. свіжого соку лайма
  • 1 ч. л. сушеного чебрецю
  • 1 ч. л. сушеного майорану
  • 1/2 ч. л. великої морської солі
  • 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

 

  • 6 курячих стегенець без кістки та шкіри, кожне по 100 г

ДЛЯ ЗАПРАВКИ

  • 125 г сметани
  • 1 великий стручок перцю чилі середньої гостроти (краще поблано)
  • 50 г кінзи
  • 1 ст. л. свіжого соку лайма
  • 1 ст. оливкової олії
  • 1 крупний зубчик часнику
  • 1/2 ч.л. меленої зіри
  • 1/2 ч.л. крупної морської солі
  • 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

ДЛЯ САЛАТУ

  • 1 качан салату романо, нарізати тонкою соломкою
  • 100 г кукурудзяних чіпсів
  • 300 г стиглих помідорів, нарізати середніми кубиками
  • 2 стиглі авокадо, нарізати кубиками
  • 250 г консервованої квасолі червоної або чорної квасолі, злити рідину