1. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару.
2. Усі інгредієнти соусу вінегрет змішайте і ретельно збийте вінчиком до консистенції емульсії.
3. Скибочки цибулі змастіть олією з обох боків. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Обсмажуйте цибулю та стручки солодкого перцю під кришкою в режимі прямого середнього жару, поки цибуля не стане м'якою, а шкірка солодкого перцю не обвуглиться і не покриється бульбашками. Цибуля готова 8-12 хвилин, стручки перцю - 12-15 хвилин. Зніміть овочі з гриля. Солодкий перець покладіть у миску, накрийте харчовою плівкою і залиште на 10-15 хвилин. Видаліть обвуглену шкірку, плодоніжку, насіння і наріжте м'якоть перцю смужками шириною 1 см. 4. Підготовлений солодкий перець змішайте із цибулею, додайте 2 ст. л. соусу вінегрет і добре перемішайте.
5. Змішайте в салатнику листя руколи з соусом вінегрет, що залишився. Додайте підготовлену цибулю та смужки перцю, посипте горіхами, фетою та одразу подавайте
ДЛЯ СОУСУ ВИНЕГРЕТ
- 4 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. л. червоного винного оцту
- 1/2 ст. л. дрібно нарізаного часнику
- 1/2 ч. л. великої морської солі
- 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 2 головки червоної цибулі, нарізати скибочками завтовшки 1 см
- Оливкова олія
- 2 стручки червоного солодкого перцю
- 300 г листя руколи
- 60 г обсмажених ядер волоського горіха, крупно нарізати
- 100 г фети, розкришити