1. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару.

2. Усі інгредієнти соусу вінегрет змішайте і ретельно збийте вінчиком до консистенції емульсії.

3. Скибочки цибулі змастіть олією з обох боків. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Обсмажуйте цибулю та стручки солодкого перцю під кришкою в режимі прямого середнього жару, поки цибуля не стане м'якою, а шкірка солодкого перцю не обвуглиться і не покриється бульбашками. Цибуля готова 8-12 хвилин, стручки перцю - 12-15 хвилин. Зніміть овочі з гриля. Солодкий перець покладіть у миску, накрийте харчовою плівкою і залиште на 10-15 хвилин. Видаліть обвуглену шкірку, плодоніжку, насіння і наріжте м'якоть перцю смужками шириною 1 см. 4. Підготовлений солодкий перець змішайте із цибулею, додайте 2 ст. л. соусу вінегрет і добре перемішайте.

5. Змішайте в салатнику листя руколи з соусом вінегрет, що залишився. Додайте підготовлену цибулю та смужки перцю, посипте горіхами, фетою та одразу подавайте

ДЛЯ СОУСУ ВИНЕГРЕТ

  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. червоного винного оцту
  • 1/2 ст. л. дрібно нарізаного часнику
  • 1/2 ч. л. великої морської солі
  • 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  • 2 головки червоної цибулі, нарізати скибочками завтовшки 1 см
  • Оливкова олія
  • 2 стручки червоного солодкого перцю
  • 300 г листя руколи
  • 60 г обсмажених ядер волоського горіха, крупно нарізати
  • 100 г фети, розкришити