1. Перемішайте вінчиком усі інгредієнти заправки. Відлийте 5 ст. заправки для подачі.
2. Розріжте манго на частини. Акуратно, щоб не пошкодити шкірку, надріжте м'якоть навхрест. У вас вийдуть кубики, які тримаються разом на шкірці. Змастіть манго кубики маслом.
3. Стручки горошку викладіть на половину листа фольги розміром 30 х 30 см, посоліть. Накрийте другою половиною листа і міцно скріпіть краї. Стейки наріжте скибочками та викладіть на листи кедрового шпону. Рясно змастіть рибу заправкою, загорніть у шпон і перев'яжіть кулінарною ниткою.
4. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару. Очистіть грати спеціальною щіткою і готуйте рибу під кришкою в режимі прямого середнього жару 6 хвилин, поки тунець не стане рожевим. Один раз переверніть. Якщо шпон загориться, збризкайте його водою. Зніміть пакунки з гриля, розріжте кулінарну нитку, вийміть рибу і дайте їй охолонути, потім акуратно розділіть на шматочки.
5. Манго та горошок у фользі помістіть у зону прямого середнього жару та готуйте під кришкою 4 хвилини. Один раз переверніть. Зніміть із гриля, розкрийте фольгу. Коли манго трохи охолоне, виверніть кожну частину м'якоттю назовні: кубики легко відокремляться один від одного.
6. Викладіть на тарілки листя салату, на них – кубики манго, стручки горошку, шматочки тунця та кешью. Збризкайте заправкою, що залишилася, посипте перцем і подавайте
ДЛЯ ЗАПРАВКИ
- 5 ст. л. меду
- 3 ст. л. діжонської гірчиці
- 2 ст. л. рисового оцту
- 2 ст. л. майонезу
- 1/2 ч. л. великої морської солі
- 1/4г. л. меленого чилі
- 2 твердих стиглих манго
- Рослинна олія
- 200 г стручків цукрового горошку
- 1/4 ч. л. крупної морської солі
- 2 стейки з тунця, кожен по 450 г, товщиною 2,5 см
- 150 г ніжного листя зеленого салату
- 125 г смажених солоних горіхів кеш'ю
- Свіжемелений чорний перець