1. Перемішайте вінчиком усі інгредієнти заправки. Відлийте 5 ст. заправки для подачі.

2. Розріжте манго на частини. Акуратно, щоб не пошкодити шкірку, надріжте м'якоть навхрест. У вас вийдуть кубики, які тримаються разом на шкірці. Змастіть манго кубики маслом.

3. Стручки горошку викладіть на половину листа фольги розміром 30 х 30 см, посоліть. Накрийте другою половиною листа і міцно скріпіть краї. Стейки наріжте скибочками та викладіть на листи кедрового шпону. Рясно змастіть рибу заправкою, загорніть у шпон і перев'яжіть кулінарною ниткою.

4. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару. Очистіть грати спеціальною щіткою і готуйте рибу під кришкою в режимі прямого середнього жару 6 хвилин, поки тунець не стане рожевим. Один раз переверніть. Якщо шпон загориться, збризкайте його водою. Зніміть пакунки з гриля, розріжте кулінарну нитку, вийміть рибу і дайте їй охолонути, потім акуратно розділіть на шматочки.

5. Манго та горошок у фользі помістіть у зону прямого середнього жару та готуйте під кришкою 4 хвилини. Один раз переверніть. Зніміть із гриля, розкрийте фольгу. Коли манго трохи охолоне, виверніть кожну частину м'якоттю назовні: кубики легко відокремляться один від одного.

6. Викладіть на тарілки листя салату, на них – кубики манго, стручки горошку, шматочки тунця та кешью. Збризкайте заправкою, що залишилася, посипте перцем і подавайте

ДЛЯ ЗАПРАВКИ

  • 5 ст. л. меду
  • 3 ст. л. діжонської гірчиці
  • 2 ст. л. рисового оцту
  • 2 ст. л. майонезу
  • 1/2 ч. л. великої морської солі
  • 1/4г. л. меленого чилі

 

  • 2 твердих стиглих манго
  • Рослинна олія
  • 200 г стручків цукрового горошку
  • 1/4 ч. л. крупної морської солі
  • 2 стейки з тунця, кожен по 450 г, товщиною 2,5 см
  • 150 г ніжного листя зеленого салату
  • 125 г смажених солоних горіхів кеш'ю
  • Свіжемелений чорний перець