1. Інгредієнти айолі ретельно перемішайте. Помістіть айолі в холодильник.

2. Змішайте вінчиком інгредієнти маринаду. Капелюшки грибів викладіть пластинчастою стороною вниз на велике деко, рясно змастіть маринадом і переверніть. Гриби за допомогою ложки наповніть маринадом, що залишився, і витримайте 15-20 хвилин.

3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару.

4. Печериці зніміть з листа, маринад з грибних капелюшків злийте і збережіть. Гриби злегка посоліть і поперчіть. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Викладіть печериці на гриль пластинчастою стороною вниз і готові під кришкою в режимі прямого середнього жару 4-6 хвилин. Змастіть гриби маринадом, переверніть і продовжуйте смажити ще 4-6 хвилин, доки вони не стануть ніжними та м'якими.

5. Половинки булочок викладіть розрізом вниз на гриль і обсмажуйте у режимі прямого середнього жару 30 секунд.

6. Обсмажені булочки змастіть айолі, на кожну покладіть гриб та листя салату. Подавайте одразу.

ДЛЯ АЙОЛІ

  • 5 ст. майонезу
  • 2 ст. л. бальзамічного оцту
  • 1 ч. л. крупної морської солі
  • 1/2 ч. л. дрібно нарізаного часнику

ДЛЯ МАРИНАДУ

  • 175 мл оливкової олії
  • 4 ст. л. червоного винного оцту
  • 2 ст. л. дрібно нарізаної цибулі-шалоту
  • 1 ч. л. дрібно нарізаного часнику
  • 1 ч. л. крупної морської солі
  • 1/2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  •  
  • 6 великих очищених печериць портобелло, без ніжок та темних пластинок
  • Крупна морська сіль
  • Свіжемелений чорний перець
  •  
  • 6 булочок, розрізати навпіл
  • 50 г листя польового салату або руколи