- Часник очистіть і крупно наріжте. Додайте орегано і сіль, дрібно порубайте. Лезом ножа розтирайте часник до отримання пасти. До часникової пасти додайте оливкову олію, оцет і перець.
- Зріжте з кожної вирізки жир та плівку, натріть м'ясо з усіх боків часниковою пастою. Накрийте харчовою плівкою або кришкою і поставте на 1-3 години в холодильник. За 20-30 хвилин до приготування дістаньте з холодильника та витримайте при кімнатній температурі.
- Підготуйте гриль для роботи прямого середнього жару.
- Змастіть кукурудзяні качани невеликою кількістю оливкової олії. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте кукурудзу під кришкою в режимі прямого середнього жару 1 Про хвилину, до повної готовності, поки вона місцями не стане коричневою. Іноді перевертайте. Зріжте з качанів зерна.
- На середньому вогні розігрійте у сковороді 2 ст. л. оливкової олії. Додайте ріпчасту і зелену цибулю, смажте 3-4 хвилини, безперервно помішуючи. Покладіть у сковороду кукурудзу, влийте вершки, посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте. Тушкуйте суміш на слабкому вогні 5-7 хвилин, поки вершки не випаруються напало вину. Додайте орегано і кілька крапель соусу чилі (за бажанням). Зніміть із гриля.
- Готуйте вирізку 15-20 хвилин під кришкою в режимі прямого середнього жару, щоб м'ясо зовні рівномірно підрум'янилося, а всередині стало світло-рожевим. Кожні 5 хвилин перевертайте. Внутрішня температура м'яса наприкінці смаження має досягти 65 °С.
- Зніміть вирізку з вогню та залиште на 3-5 хвилин. Підігрійте кукурудзу у вершках на середньому вогні. Наріжте м'ясо скибочками завтовшки 1,5 см, розкладіть на блюді або на тарілках. Подавайте на стіл разом із кукурудзою та вершками.
ДЛЯ МАРИНАДУ
- 2 ст. л. свіжого лимонного соку
- 1 ч. л. сушеного орегано
- 1 ч. л. дрібно нарізаного свіжого розмарину
- 1 ч. л. дрібно рубаного часнику
- 1 ч. л. великої морської солі
- 1\4 ч. л. пластівців червоного чилі
- 5 ст. оливкової олії
- 6 свинячих стейків із корейки, кожен по 60-120 г, товщиною 1-1,5 см, зняти зайвий жир
- 2 стручки червоного солодкого перцю
- 4 хрумкі булочки для сендвічів, розрізати вздовж навпіл
- 4 скибочки чедера
- 100 г молодого шпинату, промити та обсушити