1. Перемішайте всі інгредієнти маринаду. Насадіть на шпажки кубики м'яса, чергуючи їх із солодким перцем та помідорами. Покладіть шпажки з м'ясом у плоский посуд, полийте маринадом і переверніть, щоб м'ясо було повністю покрите. Накрийте шпажки з м'ясом харчовою плівкою і поставте на 3-4 години в холодне м'ясо. Іноді їх перевертайте. Перед смаженням витримайте 20-30 хвилин при кімнатній температурі.
  2. Відіжміть із тертого огірка зайву рідину. Додайте до огірка суміш йогурту з цибулею, часником, цедрою та соком лимона, посоліть і поперчіть. Накрийте дзадзики харчовою плівкою або кришкою і до подачі на стіл поставте у холодне місце.
  3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямої спеки. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Дістаньте шашлик з маринаду і смажте під кришкою в режимі прямого сильного жару до бажаного ступеня готовності (6-7 хвилин - слабкий ступінь прожарювання, м'ясо всередині яскраво-рожевим). Іноді перевертайте. Подавайте шашлик гарячим, уміє з дзадзики.

ДЛЯ МАРИНАДУ

  • 120 мл оливкової олії
  • 1 ст. л. дрібно нарізаного часнику
  • 1 ст. л. дрібно рубаного свіжого орегано або 1 ч. л. сушеного орегано
  • 1 ч. л. великої морської солі
  • 1\4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

 

  • 1 ніжка ягняти без кістки (700 г), зрізати зайвий жир, нарізати кубиками 4 х 4 см
  • 2 стручки жовтого або зеленого солодкого перцю, нарізати шматочками 3 х 3 см
  • 24 помідори черрі

ДЛЯ ДЗАДЗИКИ

  • 1\2 огірка, натерти на великій тертці
  • 250 г натурального йогурту жирністю 10%
  • 2 ст. л. червоної цибулі, нарізати дрібними кубиками
  • 1 ч. л. дрібно натертої цедри лимона
  • 1 ст. л. свіжого лимонного соку
  • 1 маленький зубчик часнику, видавити через прес
  • крупна морська сіль
  • свіжемелений чорний перець