1. У кухонному комбайні подрібніть листя та стебла петрушки, базилік, цибулю, моркву та часник, додайте сіль. Не виключаючи комбайн, тонким струмком влийте оливкову олію та оцет. У вас повинен вийти досить густий соус.
  2. Змішайте усі інгредієнти пряної суміші.
  3. Кубики м'яса полийте олією та посипте пряною сумішшю. Добре перемішайте, щоб прянощі розподілилися рівномірно. Залиште за кімнатної температури на 20-30 хвилин. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого сильного жару.
  4. Насадіть на шпажки шматочки м'яса, чергуючи їх із помідорами. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте шашлик під кришкою в режимі прямого сильного жару до бажаного ступеня готовності (6-8 хвилин - слабкий ступінь прожарювання, м'ясо всередині залишається яскраво-рожевим). Іноді перевертайте. Подавайте шашлик гарячим. Можна полити соусом чи подати його окремо.

ДЛЯ СОУСУ

  • 1 невеликий пучок зелені петрушки
  • 50 г листя базиліка
  • 4 ст. л. білої цибулі, нарізати дрібними кубиками, промити в ситі
  • 4 ст. л. моркви, нарізати дрібними кубиками
  • 1 зубчик часнику
  • 1\2 ч. л. крупної морської солі
  • 6 ст. л. ОЛИВКОВОЇ олії
  • 2 ст. л. рисового оцту

ДЛЯ ПРЯНОЇ СУМІШІ

  • 1\2 ч. л. крупної морської солі
  • по 1\2 ч. л. меленої паприки, коріандру та зіри
  • 1\4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  • Сірлоін-стейк з тазостегнової частини (900 г), нарізати кубиками зі стороною 2,5-3 см
  • оливкова олія
  • 18 помідорів черрі