- У кухонному комбайні подрібніть листя та стебла петрушки, базилік, цибулю, моркву та часник, додайте сіль. Не виключаючи комбайн, тонким струмком влийте оливкову олію та оцет. У вас повинен вийти досить густий соус.
- Змішайте усі інгредієнти пряної суміші.
- Кубики м'яса полийте олією та посипте пряною сумішшю. Добре перемішайте, щоб прянощі розподілилися рівномірно. Залиште за кімнатної температури на 20-30 хвилин. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого сильного жару.
- Насадіть на шпажки шматочки м'яса, чергуючи їх із помідорами. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте шашлик під кришкою в режимі прямого сильного жару до бажаного ступеня готовності (6-8 хвилин - слабкий ступінь прожарювання, м'ясо всередині залишається яскраво-рожевим). Іноді перевертайте. Подавайте шашлик гарячим. Можна полити соусом чи подати його окремо.
ДЛЯ СОУСУ
- 1 невеликий пучок зелені петрушки
- 50 г листя базиліка
- 4 ст. л. білої цибулі, нарізати дрібними кубиками, промити в ситі
- 4 ст. л. моркви, нарізати дрібними кубиками
- 1 зубчик часнику
- 1\2 ч. л. крупної морської солі
- 6 ст. л. ОЛИВКОВОЇ олії
- 2 ст. л. рисового оцту
ДЛЯ ПРЯНОЇ СУМІШІ
- 1\2 ч. л. крупної морської солі
- по 1\2 ч. л. меленої паприки, коріандру та зіри
- 1\4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- Сірлоін-стейк з тазостегнової частини (900 г), нарізати кубиками зі стороною 2,5-3 см
- оливкова олія
- 18 помідорів черрі