1. Перемішайте усі інгредієнти соусу. Відкладіть 5 ст. л. соусу (пізніше його можна буде подати разом зі смаженим м'ясом).
  2. Зріжте з вирізки зайвий жир і видаліть сухожилки. Розріжте м'ясо поперек волокон на шматки товщиною 2,5-3,5 см, потім наріжте їх кубиками та ретельно перемішайте з соусом і оливковою олією. Накрийте м'ясо харчовою плівкою або кришкою, маринуйте в холодильнику 1-2 години.
  3. Насадіть м'ясо на шпажки, чергуючи зі скибочками лимона, складеними навпіл. Залишіть при кімнатній температурі на 20-30 хвилин. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямої спеки.
  4. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте шашлик під кришкою в режимі прямого сильного жару до бажаного ступеня готовності (4-6 хвилин - слабкий ступінь прожарювання, м'ясо всередині залишається яскраво-рожевим). Переверніть двічі-тричі.
  5. Подавайте шашлик гарячим. Соус подайте окремо.

ДЛЯ СОУСУ

  • 120 мл соєвого соусу
  • 4 ст. л. білої цибулі, нарізати дрібними кубиками
  • 3 ст. л. свіжого лимонного соку
  • 3 ст. води
  • 1 ч. л. дрібно нарізаного перцю чилі (краще халапеньо)

 

  • 1 яловича вирізка (1 350 г)
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 2 лимони, нарізати тонкими скибочками