- Перемішайте усі інгредієнти соусу. Відкладіть 5 ст. л. соусу (пізніше його можна буде подати разом зі смаженим м'ясом).
- Зріжте з вирізки зайвий жир і видаліть сухожилки. Розріжте м'ясо поперек волокон на шматки товщиною 2,5-3,5 см, потім наріжте їх кубиками та ретельно перемішайте з соусом і оливковою олією. Накрийте м'ясо харчовою плівкою або кришкою, маринуйте в холодильнику 1-2 години.
- Насадіть м'ясо на шпажки, чергуючи зі скибочками лимона, складеними навпіл. Залишіть при кімнатній температурі на 20-30 хвилин. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямої спеки.
- Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте шашлик під кришкою в режимі прямого сильного жару до бажаного ступеня готовності (4-6 хвилин - слабкий ступінь прожарювання, м'ясо всередині залишається яскраво-рожевим). Переверніть двічі-тричі.
- Подавайте шашлик гарячим. Соус подайте окремо.
ДЛЯ СОУСУ
- 120 мл соєвого соусу
- 4 ст. л. білої цибулі, нарізати дрібними кубиками
- 3 ст. л. свіжого лимонного соку
- 3 ст. води
- 1 ч. л. дрібно нарізаного перцю чилі (краще халапеньо)
- 1 яловича вирізка (1 350 г)
- 4 ст. л. оливкової олії
- 2 лимони, нарізати тонкими скибочками