- Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого та непрямого сильного жару.
- Змішайте усі інгредієнти пряної суміші.
- Картоплю почистіть і розріжте на четвертинки. Полийте маслом, посоліть.
- Нагрійте деко для смаження в режимі непрямої сильної спеки протягом 10 хвилини. Викладіть картоплю на лист і смажте під кришкою 30-40 хвилин, поки він не підрум'яниться і не стане м'яким. Перемішайте за цей час 2-3 рази.
- Через 10 хвилин після початку приготування картоплі натріть м'ясо пряною сумішшю та залиште на 20-30 хвилин при кімнатній температурі.
- Готову картоплю перекладіть у піддон, додайте сир і петрушку, перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком. Поки смажаться стейки, залиште піддон у зоні непрямої спеки.
- Смажте стейки під кришкою в режимі прямого сильного жару до бажаного ступеня готовності (4-6 хвилин - слабка ступінь прожарювання, м'ясо всередині залишається яскраво-рожевим). Один раз переверніть. Перекладіть стейки на обробну дошку, залиште на 3-5 хвилин. Тонко наріжте їх упоперек волокон і подавайте на стіл разом із картоплею
ДЛЯ ПРЯНОЇ СУМІШІ
- 1 ч. л. великої морської солі
- 1 ч. л. меленої зіри
- 1\2 ч. л. гранульованого часнику
- 1\4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 700 г дрібної картоплі (не більше 5 см)
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1\2 ч. л. крупної морської солі
- 2 скирт-стейки з пашини, кожен по 350 г, зрізати зайвий жир
- 70 г розфарбованої фети
- 2 ст. л. рубаної зелені петрушки
- крупна морська сіль