1. Перемішайте усі інгредієнти маринаду. 5 ст. маринаду відлийте.
2. На рибі зробіть 3-4 косі надрізи глибиною 1 см на відстані 2-3 см один від одного.
3. Викладіть рибу на деко, рясно змастіть маринадом зсередини та зовні, а також у розрізах. Накрийте харчовою плівкою та приберіть у холодильник на 2-3 години.
4. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару.
5. Змастіть рибу оливковою олією і готові під кришкою в режимі прямого середнього жару 12-15 хвилин. Один раз обережно переверніть. Готову рибу викладіть на блюдо і полийте маринадом. Можна подати її до столу з релішем (нижчий рецепт). ДЛЯ МАРИНАДУ
- 5 ст. л. оливкової олії
- 4 ст. л. свіжого лимонного соку
- 4ст. рубаної зелені петрушки
- 4ст. рубаної кінзи
- 1 ст. л. дрібно нарізаного часнику
- 1/2 ч. л. меленої солодкої паприки
- 1 ч. л. меленої зіри
- 1 ч. л. крупної морської солі
- 1/2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 1/2 ч. л. кайєнського перцю
- 2 тушки смугастого окуня, кожна по 700-1000 г, очистити та випатрати
- Оливкова олія
РЕЛІШ З ПАПРИКОЮ ГРИЛЬ І ОЛІЯМИ
- 2 стручки червоного солодкого перцю гриль, очистити від шкірки та насіння, нарізати дрібними кубиками
- Крупно нарізана м'якоть 1 лимона
- 100 г крупно нарізаних маслин без кісточок
- 5 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. л. свіжого лимонного соку
- 2 ст. л. рубаної кінзи
- Крупна морська сіль
- Свіжий чорний перець
Перераховані інгредієнти змішайте, посоліть та поперчіть. Перед подачею витримайте реліш за кімнатної температури протягом 30 хвилин.