1. Перемішайте усі інгредієнти маринаду. 5 ст. маринаду відлийте.

2. На рибі зробіть 3-4 косі надрізи глибиною 1 см на відстані 2-3 см один від одного.

3. Викладіть рибу на деко, рясно змастіть маринадом зсередини та зовні, а також у розрізах. Накрийте харчовою плівкою та приберіть у холодильник на 2-3 години.

4. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару.

5. Змастіть рибу оливковою олією і готові під кришкою в режимі прямого середнього жару 12-15 хвилин. Один раз обережно переверніть. Готову рибу викладіть на блюдо і полийте маринадом. Можна подати її до столу з релішем (нижчий рецепт). ДЛЯ МАРИНАДУ

  • 5 ст. л. оливкової олії
  • 4 ст. л. свіжого лимонного соку
  • 4ст. рубаної зелені петрушки
  • 4ст. рубаної кінзи
  • 1 ст. л. дрібно нарізаного часнику
  • 1/2 ч. л. меленої солодкої паприки
  • 1 ч. л. меленої зіри
  • 1 ч. л. крупної морської солі
  • 1/2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  • 1/2 ч. л. кайєнського перцю

 

  • 2 тушки смугастого окуня, кожна по 700-1000 г, очистити та випатрати
  • Оливкова олія

РЕЛІШ З ПАПРИКОЮ ГРИЛЬ І ОЛІЯМИ

  • 2 стручки червоного солодкого перцю гриль, очистити від шкірки та насіння, нарізати дрібними кубиками
  • Крупно нарізана м'якоть 1 лимона
  • 100 г крупно нарізаних маслин без кісточок
  • 5 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. свіжого лимонного соку
  • 2 ст. л. рубаної кінзи
  • Крупна морська сіль
  • Свіжий чорний перець

Перераховані інгредієнти змішайте, посоліть та поперчіть. Перед подачею витримайте реліш за кімнатної температури протягом 30 хвилин.