1. Дотримуючись рекомендацій виробника, підготуйте гриль-коптильню для непрямого слабкого жару.
  2. Перемішайте усі інгредієнти пряної суміші. Відкладіть 2 ст. л. для соусу.
  3. Розберіть реберця.
  4. Змішайте всі інгредієнти маринаду.
  5. Починайте коптити реберця. Спочатку покладіть 2 чурки, потім щогодини підкладайте ще по 1 чурці, і так до кінця процесу. Коптіть ребра до тих пір, поки м'ясо не почне відставати від кінчиків кісток як мінімум на 6 мм і легко відокремлюватися від них. Кожні 2 години змащуйте реберця з обох боків маринадом. Процес копчення займає 5-6 годин, але реберця будуть готові не одночасно. Відкриваючи та закриваючи нижню вентиляційну заслінку, підтримуйте в грилі-коптильні постійну темперу. туру (110-120 °С).
  6. Змішайте всі інгредієнти соусу та варіть його на середньому вогні 5 хвилин. Зніміть із вогню.
  7. Як тільки м'ясо місцями відставатиме від кінчиків кісток як мінімум на 6 мм, змастіть реберця з обох боків соусом.
  8. Коптіть реберця ще 30-60 хвилин. Потім зніміть із гриля і за бажанням ще раз змастіть з обох боків соусом. Наріжте і подавайте на стіл разом з соусом, що залишився.

ДЛЯ ПРЯНОЇ СУМІШІ

  • 3 ст. л. крупної морської солі
  • 2 ст. меленого чилі
  • 2 ст. тростинного цукру
  • 2 ст. гранульованого часнику
  • 2 ст. л. меленої паприки
  • 4 ч. л. сушеного чебрецю
  • 4 ч. л. сушеної зіри
  • 4 ч. л. насіння селери
  • 2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

 

  • 4 пластини спейр рібс

ДЛЯ МАРИНАДУ

  • 250 мл яблучного соку
  • 125 мл яблучного оцту
  • 2 ст. л. вустерського соусу

ДЛЯ СОУСУ

  • 500 мл кетчупу
  • 250 мл яблучного соку
  • 175 мл яблучного оцту
  • 2 ст. л. вустерського соусу
  • 2 ст.л. меду
  • 2 ст. л. пряної суміші