- Дотримуючись рекомендацій виробника, підготуйте гриль-коптильню для непрямого слабкого жару.
- Перемішайте усі інгредієнти пряної суміші. Відкладіть 2 ст. л. для соусу.
- Розберіть реберця.
- Змішайте всі інгредієнти маринаду.
- Починайте коптити реберця. Спочатку покладіть 2 чурки, потім щогодини підкладайте ще по 1 чурці, і так до кінця процесу. Коптіть ребра до тих пір, поки м'ясо не почне відставати від кінчиків кісток як мінімум на 6 мм і легко відокремлюватися від них. Кожні 2 години змащуйте реберця з обох боків маринадом. Процес копчення займає 5-6 годин, але реберця будуть готові не одночасно. Відкриваючи та закриваючи нижню вентиляційну заслінку, підтримуйте в грилі-коптильні постійну темперу. туру (110-120 °С).
- Змішайте всі інгредієнти соусу та варіть його на середньому вогні 5 хвилин. Зніміть із вогню.
- Як тільки м'ясо місцями відставатиме від кінчиків кісток як мінімум на 6 мм, змастіть реберця з обох боків соусом.
- Коптіть реберця ще 30-60 хвилин. Потім зніміть із гриля і за бажанням ще раз змастіть з обох боків соусом. Наріжте і подавайте на стіл разом з соусом, що залишився.
ДЛЯ ПРЯНОЇ СУМІШІ
- 3 ст. л. крупної морської солі
- 2 ст. меленого чилі
- 2 ст. тростинного цукру
- 2 ст. гранульованого часнику
- 2 ст. л. меленої паприки
- 4 ч. л. сушеного чебрецю
- 4 ч. л. сушеної зіри
- 4 ч. л. насіння селери
- 2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 4 пластини спейр рібс
ДЛЯ МАРИНАДУ
- 250 мл яблучного соку
- 125 мл яблучного оцту
- 2 ст. л. вустерського соусу
ДЛЯ СОУСУ
- 500 мл кетчупу
- 250 мл яблучного соку
- 175 мл яблучного оцту
- 2 ст. л. вустерського соусу
- 2 ст.л. меду
- 2 ст. л. пряної суміші